More


  Deputatul Ioana Bran a votat pentru ordonanța de urgență care majorează indemnizațiile veteranilor de război

  - Advertisement -

  Deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, a votat pentru ordonanța de urgență care majorează indemnizațiile veteranilor de război. ”Acest vot reprezintă o datorie morală față de eroii acestei țări, fără de care noi nu am fi azi aici”, spune Ioana Bran.

  Proiectul de lege a avut un traseu lung și dificil. De aceea, Guvernul a decis ca majorarea indemnizațiilor să se facă prin ordonanță de urgență. La momentul adoptării de către Guvern și intrarea în vigoare, în ianuarie 2019, invalizii de război, văduvele și cei câțiva veterani pe care România încă îi mai are în viață primeau o indemnizație mult prea mică.

  ”Ordonanța pe care tocmai am votat-o prevede creșterea indemnizațiilor astfel: pentru marii mutilaţi şi cei încadraţi în gradul I de invaliditate de la 259 la 1.500 lei lunar, pentru invalizii de război încadraţi în gradul II de invaliditate, de la 231 la 1.000 lei lunar și pentru cei încadraţi în gradul III de invaliditate, de la 196 lei la 900 lei lunar. În cazul veteranilor de război și văduvelor de război, dacă acestea din urmă nu s-au recăsătorit, majorarea este de la 161 la 600 lei lunar. Și la noi, în Satu Mare, ca în multe județe, avem astfel de eroi. Cu toții merită respectul nostru, iar noi, ca parlamentari, avem obligația de a acționa și de a face ceva concret pentru a ne arăta acest respect. Am mai spus-o : nu aș mai fi avut obraz să apar în fața lor dacă nu aș fi votat astăzi pentru aceste majorări”, a mai adăugat Ioana Bran.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img