More


  DISTRACȚIE Octoberfest de Satu Mare, o reușită și-n acest an. A noua ediție

  =

  În acest sfîrșit de săptămână, la Satu Mare a avut loc cea de a noua ediție a Sathmarer Oktoberfest, un fel de Oktoberfest de Satu Mare. Chiar dacă nu mai are anvergura primnelor ediții, sărbătoarea berii s-a dovedit a fi, în cele din urmă, o manifestare reușită.

  Evenimentul s-a desfășurat la Casa Șvabilor din municipiul Satu Mare, iar momentul inaugural a avut loc sâmbătă, la ora 14.00, când primarul municipiului Satu Mare, Gabor Kereskenyi, a ceputi primul butoii de bere și a dat startul oficial al weekendului berii germane.

  La manifestare a fost prezent și președiontele Consiliului Județean, Pataki Csaba. „În orice colț al lumii să se afle, oamenii de etnie germană nu își uită tradițiile! Păstrarea tradițiilor este foarte importantă deoarece orice minoritate trebuie să se simtă acasă în județul Satu Mare, căci împreună am devenit cu adevărat puternici.” – a declarat Pataki Csaba.

  După momentul festiv, berile germane Schwabenbräu și Baisinger au început să curgă, iar preparatele bavareze au fost și ele puse la încins. În ceea ce privește partea gastronomică, cârnații albi și Leberkäse, cașul de carne specific sudului Germaniei, merg numai bine cu berea bavareză.

  Sărbătoarea continuă și astăzi. Astfel că, sătmărenii sunt invitați să participe în număr mare și astpzi la Oktoberfest unde pot gusta tradiționalale mâncăruri șvăbești și bavareze, respectiv cele mai gustoase beri germane.

  În cele două zile de sărbătoare, partea artistică va fi întreținută de fanfare, trupe de dans, precum și de alte formații.

  Te rugăm distribuie acest articol în caz că ți sa părut util sau interesat.

  Așteptăm idei sesizări sau ponturi pentru articole pozitive sau negative pe email la redactie@gazetanord-vest.ro sau pe facebook la www.facebook.com/Gazeta-de-Nord-Vest  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img