More


  Escrocii încearcă să reînvie, la Satu Mare, o metodă clasică de ţepuire!

  - Advertisement -

  De aproximativ două săptămâni, pe stâlpii de iluminat de pe străzile din centrul municipiului, au reapărut afișele prin care un „colecționar german” oferă sume exorbitante de bani, mai precis între 45.000 și 55.000 de euro, pentru mașini de cusut vechi, mărci germane. Avem de-a face cu înșelăciunea cu mașinile de cusut, așa numita „metodă Singer”, care este una de tradiție în țara noastră, o metodă clasică, s-ar putea spune, ”brevetată” prin anii `90.
  Metoda este simplă: cei care dețin o mașină de cusut veche – de obicei Singer este marca cerută! – sună la numărul de telefon indicat, unde „colecționarul” îi spune că da, este interesat, mașina de cusut are seria dorită, dar nu cumpără decât câte două astfel de mașini. Drept pentru care, îi oferă deținătorului numărul de telefon al unui alt posesor, să achiziționeze de la acesta o altă mașină de cusut, cu o serie apropiată, la un preț „modic” de aproximativ 1.000 de euro. Păgubitul este încântat! Pentru o investiție de doar 1.000 de euro câștigă cât să-și cumpere un apartament.
  O altă strategie prin care păgubiții pot fi lăsați fără bani este perceperea unei „taxe” pentru verificarea autenticității mașinii de cusut. Taxă care, la fel, este de câteva sute de euro.
  În trecut, numărul celor care erau păcăliți era impresionant. Astăzi…sătmărenii nu se mai lasă impresionați iar polițiștii spun că, până în prezent, nu au primit nicio sesizare că vreun cetățean să fi căzut în plasa escrocilor.Totuși nu strică să fiți precauți!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img