More

    FOTO. A doua dimineață de GREVĂ la Transurban. Elevii și navetiștii, ținuți în stații

    După greva de avertisment de ieri, angajații Transurban nu au pornit nici în această dimineață autobuzele. De data aceasta, nu numai navetiștii, dar și elevii au fost ținuți în stații în frig deoarece, deși era inițial planificată până la ora 7.00, acțiunea de protest s-a prelungit mult după această oră. În aceste condiții, fiecare s-a descurcat cu ce a putut să ajungă la timp la muncă sau la școală.

    Greva Transurban i-a nemulțumit pe navetiști și elevi

    Greva spontană a angajaților Transurban, desfășurată în dimineața de luni, la ore de maximă necesitate, a nemulțumit foarte mulți sătmăreni care au fost nevoiți să aștepte în frig, în stații, fără să știe ce se întâmplă. Mai ales că marea lor majoritate au deja abonamente la Transurban, abonamente de care nu se pot folosi.

    Scenariul s-a repetat și marți dimineața, însă de această dată greva s-a prelungit și după ora 7.00. Astfel că au avut de suferit și elevii. Taximetriști au fost cei mai câștigați de pe urma grevei Transurban.

    ”Multumim pentru că vă bateți jos de oameni. Mai ales ca mulți abonamente platite. Deja e a doua zi”.
    ”Foarte bine, plătim abonamentul, acum și taxiul, și copii ajung cu ântârziere la școală ”Felicitări”
    ”Și de ce dimineața când e de mers la școală???? Am plătit abonament și acum dau și pe taxi bani? De ce nu ați făcut grevă în vacanță?”
    Acestea sunt doar câteva dintre mesajele prin care sătmărenii își exprimau nemulțumirea față de greva angajaților Tranbsurban.
    Cert este că, cel puțin până la ora 9.00, circulația autobuzelor în Satu Mare nu a fost reluată.

    Ofertă primarului, refuzată

    Conducerea Transurban SA Satu Mare și primarul Gabor Kereskenyi au discutat luni cu reprezentanții sindicaliștilor, oferind din nou o creștere a salariilor cu 300 de lei.

    Sindicaliștii au anunțat că vor da un răspuns a doua zi, adică marți, la ora 4:00, refuzând să anunțe dacă autubuzele vor circula marți, între orele 5:00 și 7:00.

    Marți dimineața, însă, autobuzele nu au circulat, semn că oferta făcută de primar nu a fost acceptată.

    Greva Transurban, ilegală

    Sindicaliștii au fost avertizați că greva făcută luni, între orele 5:00-7:00 este ilegală și vor suporta pagubele produse societății.

    Transurban a majorat salariile anual, în limita posibilităților financiare, astfel că salariile de încadrare ale angajaților au crescut începând cu anul 2016 după cum urmează: în 2016 creștere de 200 lei, în 2017 creștere de 300 lei, în 2018 creștere de 400 lei.

    Sindicaliștilor li s-a amintit faptul că în ultimii trei ani salariul de încadrare al unui șofer de la Transurban aproape s-a dublat, de la 1308 lei în 2016 la 2560 lei în 2019, la care se adaugă sporuri (45%), orele suplimentare (100%), spor de muncă în week-end (100%) și tichete de masă.

    Motiv pentru care respectul pentru călători ar trebui să fie pe măsură!

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE