More


  FOTO. ONOARE. Eminescienii sătmăreni vor reprezenta România la Expo Science International în Abu Dhabi

  - Advertisement -

  Colegiul Național Mihai Eminescu Satu Mare va face parte din delegația care va reprezenta România la cel mai mare eveniment STEAM din Emiratele Arabe Unite. Proiectul ,,Friendly Artificial Intelligence” s-a calificat să reprezinte România la MILSET – Expo Science International, Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, care se desfășoară în perioada 22 – 28 septembrie, sub patronajul Șeicului Mansour bin Zayed Al Nahyan.

  ESI este cel mai mare eveniment din Emiratele Arabe Unite, care se concentrează exclusiv pe creativitatea științifică a tinerilor cercetători aspiranți din întreaga lume. Selecția proiectelor participante s-a făcut din totalul proiectelor premiate la RoSEF 2018, prin procedura peer-review de către un juriu format din cercetători din diaspora. Proiectul a obținut Medalia de Bronz la Infomatrix World Final 2018 și Medalie de Bronz / Mențiune la RoSEF 2018. Acest proiect s-a calificat și la concursul I3F, care s-a desfășurat în februarie, în Malang, Indonezia.

  Echipa de proiect:

  Computer Art: Patrik Mihalca ( XII A); Documentare;

  Logistică, marketing, PR: Silvia Manoliu, Raul Handrău, Karina Szauftmann (XIA);

  Desen artistic: Maria Carla Ban, Daiana Nemeț ( XIC);

  Design 2 D: Laura Dulău (XIC);

  Imprimare 3D: Antoniu Gavriș (XIIA);

  Concepție și perspectivă transdisciplinară:prof. Dr. Geta M Cozma;

  Referenți științifici: prof. Claudia Pop, Liviu Rotaru; ing. Marian Stan (Continental Teves, Frankfurt)

  Cercetarea echipei din Satu Mare abordează dezvoltarea de Inteligențe Artificiale care să permită colaborarea om-mașină, să crească capacitățile autonome și să regândească modul în care proiectăm și interacționăm cu lumea fizică .

  Apelând la Biomimicry, îmbinând design-ul inspirat de faună, combinat cu forța tehnologiei, propunem crearea unor AI – Friendly Artificial Intelligence – autonome, mobile, cu o configurație modulară, care pot să fie folosite în scopul salvării unor specii pe cale de dispariție sau să amplifice cunoașterea și expertiza oamenilor în diverse domenii ale cunoașterii și vieții. UAV (Unmanned Air Vehicle) reprezintă una dintre tehnologiile care până de curând era disponibilă numai pentru unele agenţii guvernamentale din câteva ţări puternice. Pe lângă misiunile generale, dronele și roboții vor avea misiuni particulare, în funcție de obiectivele urmărite.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img