More


  FOTO. Romsilva și Asociația Let’s Do It, Romania! au îndemnat la “MIȘCARE PENTRU UN MEDIU CURAT”

  - Advertisement -

  În data de 21 septembrie 2019, Regia Națională a Pădurilor – ROMSILVA, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), Ministerul Apelor și Pădurilor, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) și Asociația LET’S DO IT, ROMANIA!, au desfășurat la nivel național acțiunea “MIȘCARE PENTRU UN MEDIU CURAT”, alăturându-se astfel, campaniei ,,ZIUA DE CURĂȚENIE NAȚIONALĂ”.

  România s-a alăturat celor peste 100 de țări care au făcut curățenie în aceeași zi în lume, pentru ecologizarea unor perimetre forestiere și promovarea unui stil de viață sănătos.

  La acest demers au participat voluntari tineri și sportivi, elevi și profesori, conducători ai unităților administrative teritoriale, în special primari, funcționari publici și reprezentanți ai Jandarmeriei, Poliției, Ministerului Apărării Naționale, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și angajați ai unor companii private.

  Locațiile din județul Satu Mare în care s-a acționat au fost Ocolul Silvic Borlești (pădurile Corboi și Bârsău), Ocolul Silvic Livada (pădurile Mujdeni  și Tufoasa), Ocolul Silvic Tășnad (pădurile Săcășeni și Foieni), Ocolul Silvic Negrești-Oaș (pădurile Luna Șes și Brada) și Ocolul Silvic Satu Mare (pădurile Gyarmat și Noroieni).

  În urma  acțiunii “Mișcare pentru un mediu curat”, acestea au fost rezultatele înregistrate la nivelul Direcției Silvice Satu Mare: persoane implicate (personal silvic – 114 și voluntari – 281), iar cantitatea de deșeuri colectate a fost de 7650 kg.

  Au participat la eveniment toți cetățenii care susțin un spirit civic și responsabil, acțiunea având așadar ca scop și educarea populației pentru comportament responsabil față de mediu.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img