More


  FOTOGALERIE. EXEMPLU. APASERV lucrează NOAPTEA pe Octavian Goga. Să NU BLOCHEZE circulația

  - Advertisement -

  Compania de Apă SC Apaserv Satu Mare SA dă un exemplu care ar trebui urmat și de alte entități, private sau de stat, care execută lucrări publice. Pentru a nu perturba circulația și pentru a nu crea disconfort în trafic, conducerea Apaserv a decis ca lucrările de reabilitare executate la obiectivul de pe bulevardul Octavian Goga din Satu Mare să fie executate doar noaptea.

  Apaserv SA a demarat lucrările de reabilitare a colectorului de pe bulevardul Octavian Goga. Investiția nu mai putea fi amânată, având în vedere că vârsta acestuia, de aproximativ 50 de ani, impunea intervenții urgente. Acest colector preia apele menajere și pluviale din cartierele Mirco 17, Carpați 1 și Carpați 2 și străzile adiacente.

  Investiția de pe b-dul O.Goga se realizează din fondul de întreținere, înlocuire și dezvoltare (I.I.D.) al Apaserv SA, valoarea contractului fiind de 1.521.517,37 lei (fără TVA). Lucrările sunt executate de Cala Centrului de Tehnologii fără săpături SA.

  Pentru a nu perturba traficul la ore de vârf, conducerea SC Apaserv Satu Mare SA a decis ca aceste lucrări să se desfășoare exclusiv noaptea.

  Astfel, vineri seara, în zona acestei lucrări se aflau mai multe echipe Apaserv coordonate de inginerul Dorin Codescu, șef sector canal. Acesta a explicat pentru Nord Vest TV și Gazeta de Nord Vest ce lucrări au loc în această perioadă, pe bulevardul Octavian Goga.

  ”Sunt executate lucrări de reabilitare a canalului colector, care este din beton simplu și are o vechime de peste 45 de ani, în condițiile în care durata de viață a betonului simplu este de circa 50 de ani. Canalul este nearmat și de aceea au apărut, în diferite locuri fisuri, prăbușiri”, a precizat Dorin Codescu.

  Inginerul Apaserv a mai precizat că acest canal deversează toate apele pluviale și menajere din Micro 17, Carpați I, Carpați II, zona Vulturului, zona Parcului Industrial, localitățile Păulești, Amați, Ambud, Hrip. Dacă se blochează acest canal, toate aceste zone și toate aceste localități ar putea fi inundate.

  Reabilitarea se va face printr-o căptușire interioară din rășini epoxidice pe bază textilă fără a se reduce diametrul canalizării. De aceea se lucrează la intensitate maximă, de aceea a fost prelungit programul peste noapte ca să se poată lucra lucra mai eficient, dar și pentru a nu bloca circulația rutieră în perioade de vărf.

  ”Ca și șantier, ca săpături, se lucrează de la ora șapte seara până la ora patru dimineața, depinde cum reușim să lansăm tuburile pe racordurile reabilitate, pentru că Apaservul separat, reabilitează toate gurile de scurgere, iar firma constructoare, care este din Târgu Mureș, care este câștigătoarea licitației, se ocupă de canalul colector. Sunt niște lucrări foarte complexe iar muncitorilor le este greu pentru că, până acum, în Satu Mare nu s-a prea lucrat pe timp de noapte și nu suntem prea antrenați, iar lansarea tuburilor se face din groapa de lansare pe poziție pentru a nu tăia transversal drumul și pentru a nu bloca circulația”, a mai arătat Dorin Codescu.

  Lucrările la acest obiectiv ar urma să fie finalizate în termen de 60 de zile de la începerea lucrărilor, adică 17 august, ceea ce ar însemna undeva pe la mijlocul lunii octombrie, iar lucrarea executată de Apaserv se speră că va fi gata într-o săptămână.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img