More


  FOTOGALERIE. PANICĂ în ȚARA OAȘULUI. Zeci de persoane RĂNITE. Oameni prinși sub DĂRÂMĂTURI. Crucea Roșie și Pompierii, în acțiune (Exercițiu)

  =

  Zeci de persoane au fost rănite, multe dintre ele prinse sub dărâmături în urma unui atac aerian în capitala Țării Oașului. 

  Un exercițiu de alarmare publică ca urmare a pericolului atacului de aer a avut loc ieri la Negrești-Oaș, simulare care a mobilizat Comitetul Local pentru Situații de Urgență Negrești-Oaș, Poliția Orașului, ISU Someș Satu Mare, Poliția Locală a Orașului Negrești-Oaș, Inspectoratul Județean de Jandarmi și Crucea Roșie Negrești-Oaș.

  În cadrul simulării, forțele participante au avut de făcut față situației ipotetice dată de lansarea unor proiectile care au afectat două blocuri de locuințe din oraș, urmată de izbucnirea unui incendiu la parterul unui bloc. Astfel, CLSU a ordonat SVSU și celorlalte structuri din subordine aplicarea măsurilor de protecție a populației prin introducerea semnalului de alarmă aeriană și luarea măsurilor pentru adăpostire, solicitând implicarea Poliției și a Jandarmeriei.

  Prin Dispeceratul 112 au fost alertate forțele ISU Satu Mare pentru stingerea incendiului și salvarea persoanelor surprinse sub dărâmături. Simultan, echipa de deblocare – salvare, împreună cu voluntari ai formațiunii de Cruce Roșie și Ambulanță au intervenit pentru scoaterea răniților, acordarea primului ajutor și evacuarea acestora din zona periculoasă spre locul de triere a răniților în vederea transportării acestora la spital.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img