FOTOPLANURI. AQUAPARK ULTRA-MODERN în județ. Se pregătesc și alte SURPRIZE de PROPORȚII

Un aquapark ultra-modern și de dimensiuni impresionante va fi construit în scurt timp în județul Satu Mare. Mai precis, acest aquaprk va fi construit în incinta Stațiunii Balneoclimaterice Tășnad. De asemenea, se pregătește și o altă surpriză de proporții.

Potrivit celor declarate pentru Gazeta de Nord Vest de primarul orașului Tășnad, Grieb Csaba, în Stațiunea Balneoclimaterică Tășnad sunt prevăzute multe investiții de viitor cum ar fi reabilitarea stațiunii, a vestiuarelor, a pavilionului de iarnă.

Se are în vedere compartimentarea unui bazin actual astfel ca pe partea mai adâncă să devină un bazin semiolimpic, iar pe partea din față să fie trasnformat în două bazine geotermale pentru îmbăiere. Se dorește realizarea unui bazin multifuncțional cu topogane pentru tineret. Se urmărește construirea unui bazin semiolimpic de înot, acoperit.

Va fi creată un parc de recreere într-o zonă lagunară care să fie atât pentru agrement cât și pentru preluarea apelor geotermale și pluviale.

Totodată, se dorește realizarea unui complex sportiv multifuncțional, a unei săli de sport. În același timp, a fost prevăzută o zonă pentru un grup de golf. Sunt prevăzute zone pentru tratament.

Se mai dorește existența unei zone care să fie concesionate pentru hoteluri, de până la 11 etaje, sau aquaparq de dimensiuni mari.

Mai mult decât atât, pentru facilitarea accesului din oraș până în ștrand, se are în vedere realizarea unui teleferic sau a unei telegondole din centrul orașului până în zona turistică.

 

În același timp se are în vedere realizarea unui foraj nou pentru apă geotermală, și demararea demersurilor ca orașul Tășnad să fie declarat stațiune turistică de importanță națională.

”În aceste condiții, putem spune că ajungem în etapa următoare de obținerea de finanțări. În cursul acestui an trebuie să încheiem, pregătirilor pentru obținerea finanțărilor. Întregul proces de modernizare poate fi încheiat între cinci și opt ani. Dacă mergem pe estimările de până acum, am putea ajunge la investiții între 150 și 170 de milioane de euro. Circa 30% ar fi bani europeni, cam 50% din concesionarea terenurilor, iar restul din bani de la Guvern sau din bugetul local. Încercăm, pas cu pas să devoltăm orașul și pentru asta trebuie să dezvoltăm zona turistică”, a mai precizat primarul Grieb Csaba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Mircea Govor: “Avem un guvern de nota 1!”

Invitat miercuri seara în emisiunea Actualitatea sătmăreană de la Nord Vest TV, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean, Mircea Govor, s-a declarat total nemulțumit de...

PNL nu a înţeles nici acum că este nevoie de un parteneriat real între cetăţean şi autorităţi, nu de bici

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că PNL nu a înţeles nici acum că “restricţiile şi îngrădirile la nesfârşit” nu reprezintă...

IOANA BRAN: “Am votat „pentru” considerând că sănătatea românilor este mai importantă decât orice dispută politică”

Cu 372 de voturi „pentru”, am adoptat în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului Hotărârea privind încuviințarea Stării de Alertă pe întreg teritoriul...

Cu sau fără mănuși???

Dilemă mare în ultima vreme printre români. Sunt sau nu utile măștile? E legal să ni se ia temperatura la intrarea în supermarket? Ori,...

Parcul din zona Spitalului Județean Satu Mare a intrat în reabilitare

Parcul de lângă Spitalul Județean de Urgență (SJU) Satu Mare a intrat în reabilitare. Anunțul a fost făcut ieri de către primarul Kereskenyi Gabor....