More

    Hramul Bisericii “Naşterea Maicii Domnului” din cartierul Soarelui

    Toate bisericile şi mănăstirile închinate Maicii Domnului se bucură de un respect deosebit din partea credincioşilor, care le cercetează cu credinţă puternică şi evlavie profundă. Una dintre aceste lăcașuri de cult este și biserica ortodoxă cu hramul “Naşterea Maicii Domnului” din Cartierul Soarelui, Satu Mare, faţă de care fiii ei duhovniceşti dovedesc o dragoste desăvârşită.

    Dublă sărbătoare
    Astfel că, ieri, de ziua Nașterii Maicii Domnului, a Sfintei Fecioara Maria, această biserică s-a aflat în dublă sărbătoare: atât hram, cât și ziua de duminică  sărbătoare.


    Cu această ocazie, în incinta bisericii a fost oficată o frumoasă Liturghie la care, pe lângă preotul paroh Nastai Coriolan, și a preoţilor slujitori Tătăran Vasile şi Sabo Petru, a fost prezent și părintele dr. Augustin Vasile, Vicarul Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului, dar și protopopul de Satu Mare, Ioan Socolan.

    Prezență onorantă
    La această frumoasă sărbătoare a bisericii din cartierul Soarelui au mai fost prezenți, printre ceilalți credincioși care au umplut până la refuz lăcașul de cult, și ministrul Apărării, senatorul Gabriel Leș, vicepreședintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Radu Roca, șeful Cancelariei Prefectului Satu Mare, Cecilia Marinescu, consilierii locali Ciprian Crăciun, Adrian Micle și Mariana Sălăjan, Eugenia Ardelean, alți credincioși.


    Fecioarei Maria i se acordă o cinstire mai presus decât tuturor Sfinţilor şi cetelor îngereşti, pentru că Ea a fost aleasă şi s-a învrednicit de către Dumnezeu să devină cea mai preţuită maică pământească. Mama lui Iisus Hristos, precum şi a întregului neam creştinesc de pretutindeni, veghează şi asupra tuturor creştinilor.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE