More


  INSPIRAȚIE. ECONOMII de aproape UN MILION de lei cu BUCĂTĂRIA proprie la spital

  =

  A trecut un an de când a fost pusă în funcțiune bucătăria proprie a Spitalului Județean Satu Mare care funcționează încă de atunci cu succes. Se pregătesc zilnic 750 de porții de mâncare caldă proaspăt gătită în incinta instituției. Doar în acest an, cu bucătăria sa proprie, Spitalul Județean a făcut o economie de aproape un milion de lei. Detalii despre aceste aspecte au fost oferite ieri, în cadrul unei conferințe de presă, de președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, și managerul Spitalului Județean Satu Mare, Adrian Marc.

  Cheltuielile pentru harnă, reduse cu 25%

  Cheltuielile aferente serviciilor de hrană pentru pacienții internați la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare au fost reduse cu 25% odată cu trecerea în regie proprie, după mai bine de 13 ani de serviciu externalizat. Hrana pacienților este asigurată de spital din 01 iulie 2018, dată de la care calitatea mâncării s-a schimbat semnificativ. Acum mâncarea este proaspătă, gustoasă și caldă când ajunge la pacienți.

  ”Când am preluat mandatul de președinte al Consiliului Județean Satu Mare în 2016, una dintre problemele majore ale Spitalului Județean era partea de asigurare de hrană, acțiune care nu este ușoară și nici lipsită de riscuri. Acum mai bine de un deceniu, când spitalul nu era în subordinea Consiliului Județean Satu Mare s-a luat decizia externalizării acestui proces pentru reducerea cheltuielilor. Între timp legislația și economia s-au schimbat, iar în 2016 s-a văzut clar că trebuie reintrodusă în regim propriu făcând o analiză cost-beneficiu. A fost nevoie de mai bine de un an pentru pregătire atât a personalului, cât și a locației. Mulțumesc tuturor șefilor de secții care au înțeles și s-au implicat foarte mult ca această tranziție să se realizeze fără hopuri. Consider faptul că mâncarea este la fel de importantă ca și medicamentația pe care o primesc pacienții”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

  Peste 900 de mii de lei economie

  Adrian Marc, managerul Spitalului Județean Satu Mare a prezentat economia făcută de unitatea spitalicească în cifre, aceasta situându-se la peste 900.000 lei.

  ”Am avut emoții și o oarecare teamă pentru că după 13 ani se formase un automatism. Am încercat să facem această tranziție să se desfășoare cât mai rapid, elegant și funcțional pentru toți factorii implicați asigurând confortul și siguranța pacienților. Ne-am propus trei obiective: să nu cumva să apară sincope și să întârziem cu furnizarea hranei, aceasta să ajungă caldă în toate cele trei locațiile și să crească calitativ.”

  În Spitalul Județean Satu Mare se servesc zilnic între 650 și 750 de porții de mâncare, în funcție de cele 16 diete existente.

  Următorul proiect al Spitalului Județean Satu Mare, pe această linie, este extinderea serviciului de servire a mesei și pentru angajați la un preț corespunzător.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img