More


  Jale printre transportatorii sătmăreni

  =

  Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, au desfășurt mai multe activități specifice în perioada 16 – 23 septembrie a.c. în vederea reducerii accidentelor de circulație în care sunt implicate autovehicule destinate transporturilor de mărfuri sau persoane. În urma controalelor efectuate în trafic, au fost aplicate zeci de amenzi în valoare de peste 120.000 de lei.

  Ce s-a urmărit
  Astfel, pentru impunerea și respectarea prevederilor legale care reglementează această activitate de transport rutier, precum și în vederea asigurării unui climat de ordine și disciplină rutieră pe timpul deplasării pe drumurile publice, a prevenirii și combaterii eficiente a fenomenului criminogen înregistrat, polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Satu Mare au acționat pe raza județului Satu Mare în perioada 16 – 23 septembrie a.c., prin efectuarea de controale specifice în materie de legalitate transporturi.

  Cu ocazia activităților de control, au fost verificate autovehiculele destinate transportului de mărfuri privitor la respectarea timpilor de conducere, a pauzelor și a perioadelor de odihnă, totodată privind intervențiile asupra aparatului de înregistare a timpilor de conducere prin utilizarea unor dispozitive nelegale tip magnet de natură să conducă la alterarea datelor înregistate de aparatul tahograf.

  De asemenea, au fost verificate autovehiculele destinate transportului de persoane referitor la deținerea documentelor privind apartenența pasagerilor la categoria pentru care este licențiat operatorul de transport, deținerii certificatelor de clasificare corespunzătoare ori de închiriere după caz, a copiilor conforme ale licențelor de transport, precum și privitoare la respectarea timpilor de conducere, a pauzelor și a perioadelor de odihnă, ori intervenții asupra aparatului de înregistare a timpilor de conducere.

  Zeci de amenzi aplicate
  Urmare a controalelor efectuate, s-au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale acestea reprezentând abaterile depistate de la normele legislației specifice transporturilor rutiere, în valoare totală de 121 650 de lei.

  Cu acest prilej, polițiștii rutieri sătmăreni aduc la cunoștința tuturor participanților la trafic faptul că astfel de controale au drept scop asigurarea unui climat de ordine și sigurață rutieră pe drumurile publice, constituind o prioritate a noastră, prin impunerea respectării tuturor prevederilor legale în materie și reducerea numărului accidentelor de circulație soldate cu victime omenești ori cu pagube însemnate, acest gen de activități urmând a fi continuate și în viitor de către structurile poliției rutiere.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img