More


  Orele de educație fizică de la clasele primare vor putea fi predate și de către învățători

  =

  Orele de educație fizică din învățământul primar vor putea fi predate și de către învățători, nu doar de către profesorii de specialitate, potrivit unei modificări a Legii Educației Naționale adoptate de Senatul României.
  Până acum orele de educație fizică de la ciclul primar erau făcute obligatoriu de un profesor de sport. De acum, aceste ore vor putea fi făcute și de către învățătoarea de la clasă.
  ”În situația în care, la nivelul învățământului primar, orele de ducație fizică nu pot fi predate de cadre didactice de specialitate, acestea sunt predate de către profesorii pentru învățământul primar”, se arată în articolul 263 modificat de senatori.
  Predarea sportului de către învățători este explicată de președintele comisiei de învățământ din Senat. Liviu Pop arată că de multe ori sportul ajungea să fie predat de profesori necalificați.
  ”Decât un profesor necalificat mai bine să predea un învățător calificat care are metodică și pentru educație fizică”, a spus Liviu Pop. În prezent, orele de educație fizică sunt ținute de profesori de sport.
  Modificarea legii adoptate de senatori a fost trimisă la promulgare la președintele Klaus Iohannis.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img