More

    PERICOL de EXPLOZIE în Satu Mare. Un ”DOREL” a spart o conductă de GAZ

    Doar o minune a făcut ca pe o stradă din municipiul Satu Mare să nu se producă, ieri după-amiază, o deflagrație. Explozia se putea produce foarte ușor după ce un ”Dorel” a spart o conductă de gaze.

    Totul s-a întâmplat ieri, în jurul orei 15.00, pe strada Păuleștiului din Satu Mare. Un muncitor care săpa o groapă a spart din greșeală, sau din neatenție, conducta de gaz care alimnetează satele din comuna Păulești (Păulești, Ambud, Petin Apateu etc.)

    Practic, în momentul în care a fost spartă conducta se putea produce și o scânteie care ar fi aruncat în aer conducta de gaze. Moroc cu intervenția promtă a firmei distribuitoare de gaze naturale care a oprit alimentarea cu gaze până ce conducta a fost reparată și redată în folosință.

    Asta s-a întâmplat azi noapte în jurul orei 22.30. Practic, toată după-amiaza zilei de ieri locuitorii satelor mai sus menționate au rămas fără gaz.

    Nu a fost suficient doar atât. Azi noapte, în jurul orei 23.00, muncitorii firmei de distribuire a gazelor naturale au bătut la porțile tuturor locuitorilor satelor mai sus menționate să le aducă la cunoștință că a fost reluată alimentarea cu gaz metan, să nu se producă o altă tragedie.

    Era suficient ca cineva să își fi lăsat doar aragazul deschis și să se culce. La revenirea alimentării cu gaz, aragazul fiind deschis și fără să se aibă un control asupra lui, se putea produce o tragedie. Tocmai de aceea, anagajații de la gaze a bătut în fiecare poartă cerându-le locuitorilor să verifice instalațiile de gaz din casă.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE