More


  PREVENȚIE. Spitalul Județean organizează acțiuni privind PREVENIREA și DEPISTAREA CANCERULUI la sân

  =

  Spitalul Județean Satu Mare va organiza, în cursul lunii octombrie, o serie de acțiuni pentru prevenirea și deipstarea precoce a cancerului la sân.

  A devenit un obicei în ultimii ani, ca specialiștii din cadrul Spitalul Județean de Urgență Satu Mare să marcheze Ziua Mondială a luptei împotriva cancerului de sân. Cancerul de sân este o afecțiune gravă în care unele celule din corpul uman se dezvoltă necontrolat devenind canceroase (sau maligne).

  Cancerul de sân este cea mai frecventă tumoare malignă diagnosticat în rândul femeilor din lumea întreagă. Anual sunt depistate aproximativ 1,7 milioane de cazuri noi de cancer mamar, conform statisticilor oferite de World Cancer Research Fund International.

  În cursul lunii octombrie, Spitalul Județean de Urgență Satu Mare organizează acțiuni privind prevenirea și depistarea precoce a acestei afecțiuni care deseori se dovedește fatală.

  ”Prin aceste acțiuni derulate de specaliștii din cadrul SJU Satu Mare, ne dorim să încurajăm atitudinea preventivă la nivelul pacientelor prin screening regulat și autopalpar a sânilor, principalele metode de depistare precoce a cancerului de sân. Depistat în stadii incipiente, cancerul de sân poate fi vindecat în procent foarte mare”, se arată într-un comunicat remis de Spitalul Județean Satu Mare.

  Te rugăm distribuie acest articol în caz că ți sa părut util sau interesat.

  Așteptăm idei sesizări sau ponturi pentru articole pozitive sau negative pe email la redactie@gazetanord-vest.ro sau pe facebook la www.facebook.com/Gazeta-de-Nord-Vest  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img