More


  Şedinţa Colegiului Prefectural Satu Mare. Ce s-a discutat

  - Advertisement -

  „Activitatea Direcției Județene de Tineret și Sport în primele nouă luni ale anului 2019” şi “Iminența protejării clădirilor prin includerea lor în lista monumentelor. Restaurări în curs.” au fost prezentările din cadrul şedinţei Colegiului Prefectural de vineri, 27 septembrie 2019.

  Prima prezentare a avut ca centre de focalizare principale expunerea proiectelor pentru tineret deja desfășurate sau sunt în curs de desfășurare, cum ar fi: ediția a VI-a a festivalului La Dâmburi, Festivalul Internațional de Șah, Ziua Națională a Tineretului, Mesajul Meu Antidrog și multe altele.

  A doua prezentare s-a centrat pe expunerea situațiilor diverselor clădiri în vederea includerii lor în lista monumentelor și protejării lor. Astfel de clădiri sunt: biserica reformată din Țeghea, biserica reformată din Berea, hotelul Dacia. In cazul hotelului Dacia s-a precizat că există deja negocieri care să permită utilizarea clădirii în viitor ca hotel, cu mențiunea că se va păstra autenticitatea diferitelor elemente arhitecturale care fac din această clădire un important obiectiv-monument pentru județul Satu Mare.

  La rubrica “Diverse” s-a discutat despre focarul de pestă porcină de la o societate comercială importantă din județ, situație care este în curs de soluționare prin nedorita, dar necesara sacrificare a animalelor.

  Subprefectul judeţului Satu Mare, Altfatter Tamás a prezidat întrunirea lunară a celor peste 30 de directori ai serviciilor publice deconcentrate.

  Prezentările din cadrul şedinţei pot fi citite integral pe site-ul Instituţiei Prefectului-Judeţul Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img