More


  Spectaculoasa Cascadă Ciucaş, un loc fascinant unde te poţi îmbăia în voie

  - Advertisement -

  Cascada Ciucaş este situată în cadrul Defileului Hăşdatelor, foarte aproape de satul Corneşti, comuna Mihai Viteazu din judetul Cluj, la 55 de km de oraşul Cluj Napoca. Cascada Ciucaş este una dintre cele mai frumoase cascade din judeţul Cluj şi desigur şi una dintre cele mai frumoase din Transilvania, aceasta atragând foarte mulţi vizitatori în fiecare an.

  Defileul Hăşdatelor este un loc fascinant cu rupturi de pantă, cu repezişuri şi cascade repezi. Cascada Ciucaş are o înălţime de doar 5 metri, iar la baza acesteia se află un mic lac în care se acumulează apa ce vâltoreşte pe cascadă.


  Cascada Ciucaş este aproape sinonimă cu Lacul Ciucaş, ele fiind situate în acelaşi amplasament geografic şi unite. Împreună, sunt de o deosebită importanţă geografică naţională, dar şi locală.


  Cascada Ciucaş este locul perfect pentru cei care vor să aibă parte de natură, de linişte şi de ce nu chiar si de un loc romantic. Locul este superb din toate punctele de vedere. La Cascada Ciucaş se poate face plajă, turiştii se pot scălda în voie sau de ce nu se pot plimba împreuna cu familia sau cu persoana dragă, o plimbare specială datorită faptului ca este o plimbare în natură şi nu într-un oraş aglomerat şi poluat.
  Este unul dintre locurile unde turiştii cu siguranţă se vor simţi minunat. Din păcate, această cascadă nu este destul de promovată, aşa cum sunt multe alte cascade de la noi din ţară şi poate nu sunt la fel de spectaculoase. Având în vedere că locul este la mică distanţă de Cheile Turzii, Cascada Ciucaş este de o frumuseţe covârşitoare. La aceasta cascadă veti avea parte de cele mai spectaculoase şi frumoase peisaje din Transilvania. Pentru cei care doresc să facă o baie, seara este momentul cel mai prielnic, deoarece atunci temperatura de afară nu este atât de ridicată şi temperatura apei este numai bună pentru scăldat.
  Cascada Ciucaş poate fi asemănată cu apa din băile moderne, din jacuzzi, bolborosind atât la coborâre, cât şi pe tot parcursul râului care vine agale spre a se revărsa în aceste locuri. Acesta urmează un traseu şerpuit, printre stânci abrupte, foarte plăcut privirii. În cazul în care sunteţi pasionat de fotografie este indicat să încercaţi să vizitaţi aceste regiuni întrucât vă pot oferi cadre de neuitat. Aşadar, chiar dacă această mini cascadă nu este la fel de mare ca şi Cascada Cailor sau Cascada Urlătoarea, prin farmecul ei se numără printre cele mai interesante si mai impresionante din ţară.


  Cabana Poarta Apusenilor îţi oferă posibilităţi de cazare multiple, fiind situată in imediata apropiere a Cascadei, la nici 10 minute de aceasta.

  Cum se ajunge la Cascadă?
  Din satul Cheia, imediat la stânga, pe lângă podul ce trece peste Arieș, pe un drum desfundat de țară, plin de gropi și de praf, se poate ajunge, în 15-20 de minute de mers cu mașina, în dreptul potecii care duce pe jos spre Cascada Ciucaș.

  Nicolae Ghişan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img