More


  VIDEO/FOTO. REALIZARE Ecolabirint de peste 500 de metri, realizat de preșcolarii și elevii sătmăreni. Labirintul Reciclării

  =

  Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare a dus la bun sfârșit un alt proiect grandios și deosebit de ambițios. ”Labirintul Reciclării”, realizat în cadrul Centrului de Recreere ”Kentaur” din Ateea și-a deschis porțile. Este rezultatul efortului depus de către preșcolarii și școlarii de la cele 75 de unități de învățământ care, în urma colectării a 82.800 de flacoane de plastic, cântărind 4,15 tone, au realizat un ecolabirint lung de 552 de metri.

  Proiect ecologic de anvergură

  După proiectul de Cartea Recordurilor, elevii și profesorii sătmăreni, sub coordonarea Agenției Pentru Protecția Mediului, au dus la bun sfârșit un nou obiect, cel de a realiza un labirint din PET-uri, la Centrul de Recreere de la Atea. Preșcolarii și școlarii au reușit să colecteze peste 82.000 de flacoane de plastic, iar structura ridicată va fi nu doar un mijloc de distracție, ci și unul de informare și recreere.

  Au reușit astfel să creeze un ecolabirint lung de 552 de metri, realizat în cadrul Centrului de Recreere ”Kentaur” din Ateea.

  Festivitatea de inaugurare a acestui ecolabirint a avut loc sâmbătă, la eveniment fiind prezenți o parte dintre cadrele didactice, preșcolarii sau elevii sătmăpreni implicați, dar și vicepreședintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM) , sătmăreanul Radu Roca, inspectorul școlar general, Călin Durla, directorul APM Satu Mare, Bekessy Elisabeta, dar și a reprezentanți ai partenerilor implicați în proiect, anume Direcția Silvică, intreprinderea Alu Menziken din Medieșu Aurit, respectiv gazdele de la Centrul de Recreere ”Kentaur” și primăria Dorolț.

  Preșcolarii, elevii și cadrele didactice, felicitați

  Cu această ocazie, preșcolarii, elevii dar și cadrele didactice implicați în acest proiect au fost felicitați pentru dăruirea de care au dat dovadă, fiind, totodată, și premiați.

  ”Labirintul Reciclării reprezintă rezultatul efortului depus de către preşcolarii şi şcolarii de la cele 75 de unități de învățământ care, în urma colectării a 82.800 de flacoane de plastic cântărind 4,15 tone au dat viață unui ecolabirint lung de 552 m. Ecolabirintul va servi ca mijloc şi instrument de informare, educație şi recreere pentru toate categoriile de vârstă. Felicitări dragi profesori, felicitări, dragi tineri”, este mesajul transmis de directorul APM Satu Mare, Erzsébet Békéssy.

  ”Felicitări APM Satu Mare pentru programul de educație ecologica ”Cel mai tare în reciclare” și partenerilor de proiect, respectiv :Inspectoratului Școlar Judetean pentru implicarea celor 75 de unități de învățământ, Direcției Silvice, Dr. Boer Noemi, Primăriei Dorolt, Alumenziken Medies Aurit. Sunt mândru că sunt Sătmărean și fac parte din această comunitate!”, este mesajul transmis și de vicepreședintele ANPM, Radu Roca.

  Premierea și tăierea panglicii inaugurale

  În continmuare, au fost premiate cele mai buine unități de învățământ implicate în cadrul acestui proiect. Pe locul întâi s-au aflat elevii de la Liceul Tehnologic ”George Emil Palade” Satu Mare.

  ”Felicitări Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară “George Emil Palade”, Satu Mare, pentru realizarea celui mai lung element de gard(28 metri) în cadrul proiectului “Labirintul reciclării” 2018 – 2019. Felicitări, Viorel Soos, director adjunct și echipei, pentru implicare și rezultatul obtinut!”, a mai transmis Radu Roca.

  Apoi au fost plantați doi tei la intrarea în labirint, a fost tăiată panglica inaugurală după care toți cei preyenți au avut posibilitatea să viziteze primul labirint al reciclării realizat în județul Satu Mare.

  Te rugăm distribuie acest articol în caz că ți sa părut util sau interesat.

  Așteptăm idei sesizări sau ponturi pentru articole pozitive sau negative pe email la redactie@gazetanord-vest.ro sau pe facebook la www.facebook.com/Gazeta-de-Nord-Vest  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img