More


  Ziua Pompierilor din România, sărbătorită frumos la Satu Mare

  - Advertisement -

  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al județului Satu Mare a marcat Ziua Pompierilor din România prin organizarea, în municipiul Satu Mare, a unui ceremonial militar, la care au participat oficialități ale județului Satu Mare, primari ai unităților administrativ teritoriale unde inspectoratul nostru are efective, comandanţi și șefi ai unităţilor militare aparţinând Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică si Siguranță Națională din județul Satu Mare, reprezentanţi ai instituţiilor publice deconcentrate si descentralizate județene, cadre active, în rezervă și retragere aparținând Inspectoratului General pentru Situaţii de Ugenţă.

  Au transmis mesaje de mulțumire dar și de apreciere din partea întregii populații a municipiului și județului Satu Mare prefectul Darius Filiup, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

  În cadrul festivității a avut loc ceremonia de înaintare în grad înaintea expirării stagiului minim a 6 cadre militare, au fost acordate premii, insigne onorifice și cupe, au fost citite mesaje de felicitare și au fost rostite alocuțiuni ale oficialităților, după care, pe acordurile fanfarei Municipale Baia Mare, toți cei prezenți au urmărit o paradă militară cu defilarea personalului şi tehnicii aflate în dotarea inspectoratului.
  După încheierea ceremonialului militar, întreaga audiență a asistat la o prezentare a tehnicii de intervenție și la trei exerciții demonstrative: Coborârea de la înălțime (de pe un bloc de 10 etaje) cu drapelul României; Realizarea unei perdele tricolore de apă cu ajutorul a trei autospeciale; Descarcerarea și extragerea unei victime dintr-un autoturism. Primele două exerciții au fost executate în premieră la Satu Mare, constituind o reală surpriză pentru public.

  Îmbucurător este faptul că, la sărbătoarea pompierilor din acest an de la Satu Mare, au participat și un număr foarte mare de preșcolari și elevi care nu numai că s-au bucurat de cele văzute, dar au și apreciat, prin aplauzele lor, prestația pompierilor sătmăreni.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img