Conferința de Îngrijire a Pacientului la Satu Mare, aflată la ediția a II-a. Ministrul Sănătății, prezent la evenimentMunicipiul Satu Mare găzduiește pentru două zile CONFERINȚA DE ÎNGRIJIRE A PACIENTULUI, Ediţia a II –a, cu specificul “Rolul comunicării în îngrijirea pacientului – Comunicarea devine o artă atunci când vine din inimă”.

În urma primei ediții care a avut loc anul trecut, conferința își păstrează interesul pentru medici și asistenți, având în vedere numărul mare de persoane înscrise: 300 de participanți din țară și din străinătate (Anglia, Germania, Italia), printre care se numără 5 manageri de spitale, 6 directori de îngrijiri, 15 medici și 200 de asistenți medicali.

Mesajul ministrului Sănătății

Conferința este organizată de către Spitalul Județean de Urgență Satu Mare și Consiliul Județean Satu Mare, în parteneriat cu OAMGMAMR Satu Mare și Asociația Gabriel Krisztian și sponsori. Invitați de onoare sunt ministrul sănătății, Sorina Pintea și doctorul Elena Dumitrașcu, director general la Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS).

“Iată-mă, a doua oară, la a doua ediție, am venit cu mare drag în primul rând să vă reîntâlnesc, iar în al doilea rând, pentru că această temă este esențială și constituie una din marile probleme cu care ne confruntăm în cadrul sistemului, una din marile provocări pe care sunt convinsă că o vom dezbate și vom reuși la finalul acestor două zile să înțelegem defapt cum putem să comunicăm mai bine. Din nou, mă bucur că vă revăd și sper să aveți două zile pline de succes aici.” – a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea la ceremonia de deschidere a conferinței

Prefectul Darius Filip laudă inițiativa

“Vreau în primul rând să felicit organizatorii pentru acest eveniment, alături de celelalte evenimente medicale, care încep să fie tot mai dese și tot mai puternice în județul Satu Mare. Cred că județul și orașul nostru este în acest moment serios ancorat pe harta medicală a României. În ceea ce privește tema, într-adevăr, comunicarea devine o artă atunci când vine din inimă, dar înainte de asta, comunicarea este o necesitate în societatea în care noi trăim în aceste momente.” – a spus prefectul județului Satu Mare, Darius Filip

Prin tema conferinței “Rolul comunicării în îngrijirea pacientului – Comunicarea devine o artă atunci când vine din inimă”, organizatorii își propun să aducă în atenția participanților importanța comunicării eficiente în cadrul procesului de îngrijire. Comunicarea este importantă deoarece pacienții au nevoie să fie ascultați, să fie înțeleși și să găsească un răspuns la întrebările și îngrijorările lor.  Conferința își dorește să reunească personalul medical implicat în procesul de îngrijire a pacientului, facilitând astfel dialogul multidisciplinar, diseminarea bunelor practici precum și realizarea unor relații de colaborare în viitor.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts