More


  Dăncilă: Iohannis dezinformează o ţară întreagă în scop electoral

  =


  Premierul Viorica Dăncilă a trimis la Bruxelles a treia propunere pentru funcţia de comisar european din partea României: Victor Negrescu. Preşeditele Klaus Iohannis a reacţionat imediat şi a spus că Viorica Dăncilă nu are dreptul să facă propuneri din partea României, fiind demisă din funcţia de prim-ministru. Premierul răspunde şi spune că Iohannis ştia de demers.

  Viorica Dăncilă a reacţionat la atacul preşedintelui Iohannis, spunând că Ursula von der Leyen, preşedintele ales al Comisiei Europene, i-a cerut în scris să nominalizeze cât mai repede un candidat pentru funcţia de comisar european.

  “Am văzut ieșirea furibundă a Președintelui Iohannis cu privire la desemnarea comisarului european din partea României, încă o încercare de sabotare a intereselor țării. Îl informez pe Klaus Iohannis că decizia de a ne desemna urgent comisarul este o obligație a Guvernului României și este ferm și explicit solicitată în scrisoarea președintelui ales al Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen. Se poate vedea că acest document se află și în atenția dumnealui, dar alege să dezinformeze o țară întreagă în scop electoral. Este rușinos și este riscant pentru interesul și imaginea României. Așadar, fie că domnului Iohannis îi convine sau nu, acesta este procesul firesc și corect pe care țara noastră trebuie să îl urmeze. Domnul Victor Negrescu, chiar dacă nu se califică drept “comisarul lui Iohannis”, este fost ministru al Afacerilor Europene și fost membru al Parlamentului European, un profesionist desăvârșit, cu o vastă experiență de lucru în instituțiile europene, în care am deplină încredere că va putea gestiona cu succes acest mandat din partea României”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook, unde a postat o scrisoare de la Ursula von der Leyen, care o presa să vină urgent cu o nouă propunere de comisar european.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img