More


  Eu beu, puțin câte puțin…

  - Advertisement -

  Așa ca de week end ne-am gândit că n-ar strica să venim la bursa noastră cu un subiect care acum în plină campanile electoral a cam fost neglijat de presă…Un raport interesant venit de la frații noștri de peste Prut ne aduce cifre interesante despre efectul consumului de alcool…Am zice că ajustat nițel rezultatul ar fi cam pe aproape și pe la noi. Mai ales acum când pălinciile lucrează la capacitate maximă iar mustul dă să fiarbă și el…
  Iată o cercetare de piață pe care suntem siguri că nu mulți și-au dorit-o.
  Datele furnizate de Raportul global privind consumul de alcool și sănătatea plasează Republica Moldova în rândul țărilor cu cel mai mare consum anual de alcool pe cap de locuitor! 15,2 litri de alcool pur/ locuitor la vârsta 15+ ani. Efectuată doar pe bărbați, cercetarea de piață a evidențiat un consum de 25,2 litri alcool pur/ locuitor, dar și femeile, cu 6,1 litri de alcool pur băuți încearcă să țină ridicat steagul!
  Potrivit aceluiași studiu, unul din cinci moldoveni care a consumat alcool nu a mai fost în stare să-şi amintească a doua zi ce s-a întâmplat în seara precedentă, din cauza alcoolului în exces consumat. Totodată, menționează Publika Tv, 80% dintre moldoveni cred că abuzul de alcool provoacă boli grave, dar alți 32% nu se arată îngrijoraţi de acest aspect.
  Ca să mai stopeze din fenomen, Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale din Moldova anunță că în perioada 1-30 noiembrie se vor organiza şi desfăşura acțiuni de comunicare și conștientizare a riscurilor asociate consumului de alcool.
  Așa ca o concluzie…poate n-ar strica , măcar cu o zi înaintea alegerilor, să nu ne apropiem de alcool. Nu de alta dar măcar să nu uităm pe cine am votat. Ca să știm pe cine înjurăm, lăudăm în următorii cinci ani!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img