More


  INVESTIȚII. Lucrări de peste 4,4 MILIOANE de lei pentru prevenirea și înlăturarea CALAMITĂȚILOR naturale, realizate în județ în județ

  - Advertisement -

  Administraţia Bazinală de Apă Someș-Tisa realizează în regim de urgenţă lucrări pentru prevenirea şi înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse de inundaţii în perioada februarie-mai 2019 pe cursurile de apă din județele Bistrița-Năsăud, Maramureș, Sălaj, Satu Mare și Cluj.

  Ioana Diaconescu, directorul Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa (ABA Someș-Tisa) și Victor Sandu, directorul general al Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR) au inspectat o parte din aceste obiective de investiții, realizate din fonduri provenite de la bugetul de stat, prin Hotărârea nr. 441/2019.

  Pe raza județului Satu Mare au fost efectuate lucrări de peste 4,35 milioane de lei, acestea fiind inspectate până la data de 30 septembrie.

  Este vorba despre realizarea unei Subtraversări prin dig mal stâng râul Tur (km 24 + 510/obiectiv: dig mal stâng râul Tur), judeţul Satu Mare, investiție în valoare de 119.000 lei cu TVA sau de refacerea subtraversare şi dig mal stâng pe râul Tur în zona localităţii Adrian, judeţul Satu Mare, investiție în valoare de 250.000 lei cu TVA.

  De departe, însă cea mai mare lucrare realizată, din care o mare parte pe raza județului Satu Mare, este Amenajare complexă Craidorolţ – Vârsolţ, investiție în valoare de 4 milioane lei cu TVA.

  Principalul oboiectiv al acestor lucrăi este de a pune în siguranță cetățenii, bunurile acestora, obiectivele social–economice și infrastructura, astfel încât să limităm cât mai mult efectele unor posibile inundații viitoare.

  „Apreciez faptul că lucrările aflate în execuție se încadrează în termenele prestabilite și că, în unele locuri, constructorii își desfășoară activitatea chiar și în timpul nopții. Reiterez, principalul obiectiv al ANAR este acela de a pune în siguranță cetățenii, bunurile acestora, obiectivele social–economice și infrastructura, astfel încât să limităm cât mai mult efectele unor posibile inundații viitoare. În actualul context al schimbărilor climatice, specialiștii ANAR monitorizează în permanență atât nivelul cursurilor de apă, cât și zonele în care, în urma unor ploi cu debite istorice, ar putea apărea probleme!”, a afirmat directorul general al ANAR, Victor Sandu, după viztiele făcute pe șantiere.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img