More


  Ioana Bran despre ministrul de Finanțe propus de PNL: Dezamăgire. A primit aviz negativ, să se retragă, iar PNL să propună pe altcineva

  - Advertisement -

  Deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, a participat ieri, în cadrul comisiilor reunite buget-finanțe ale Camerei Deputaților și Senatului, la audierea lui Florin Cîțu, ministrul desemnat al Finanțelor. Din punctul ei de vedere, prestația ministrului propus de PNL pentru portofoliul finanțelor a fost dezamăgitoare din mai multe motive. Ioana Bran consideră că PNL art trebui să propună pe altcineva pentru acest post.

  Redăm integral părerea Ioanei Bran după ce a ieșit de la audierea lui Florin Câțu, ministrul de Finanțe propus de PNL într-un eventual viitor guvern Orban.
  ”Încercând să „cucerească” audiența, dl Cîțu a început prin a cere scuze colegilor pentru virulența atacurilor la adresa guvernului din ultimii ani. Altfel spus, a încercat să se dezică de tot ce a susținut până acum, spunând chiar că va porni la realizarea bugetului țării pornind de la schița existentă deja la Ministerul Finanțelor. Dacă tot ce a făcut PSD până acum a fost greșit, cum poți să lucrezi cu …materialul inamicului public nr. 1 al PNL?

  Dl Cîțu a spus de mai multe ori că va face parte dintr-un „guvern de tranziție”. Nici în Constituție, nici în altă lege din România nu există sintagma „guvern de tranziție”. Nici dl Cîțu, nici șeful său, dl Ludovic Orban, care l-a asistat la audieri, nu par să știe acest lucru.
  Ministrul desemnat la Finanțe a spus că numărul redus de ministere va avea un impact bugetar mai mic. Dar nu a știut să explice cum altfel poate fi micșorat acest impact decât prin concedieri? Iar la întrebarea pusă de unul dintre colegi legată de destinul Transelectrica și Transgaz, cei doi mari transportatori energetici, companii care nu pot fi coordonate de același minister care are în portofoliu și producătorii de energie, cei doi liberali s-au bâlbâit de-a dreptul, spunând că este posibil să mute societățile de transport sub umbrela Ministerului Finanțelor. Dar nu erau foarte siguri că aceasta este soluția…

  Dl Cîțu a tăcut atunci când i s-au pus în față declarații proprii cum ar fi cea din mai 2017 că nu vor fi bani de pensii și salarii până la sfârșitul anului (iată că au fost și sunt bani!), că în 2018 România va avea soarta Venezuelei (iată că România este pe trend crescător economic și nu în faliment!) sau că în martie 2018 inflația va ajunge la 12% (a fost de numai 3,4%!).

  Tot așa a tăcut dl Cîțu la întrebarea pe care i-am adresat-o, legată de faptul că a criticat virulent Guvernul PSD în legătură cu situația datoriei publice, a deficitului bugetar și a dobânzilor la care se împrumută Guvernul. L-am întrebat dacă după primul semestru de anul viitor unul dintre acești indicatori va fi mai mare decât în 2018 își va da demisia? Și dacă va cere același lucru premierului?

  Dl Cîțu a evitat să răspundă la multe dintre întrebările colegilor parlamentari. Iar în cele spuse, nu a reușit să convingă că merită să ocupe fotoliul de ministru al Finanțelor. A primit aviz negativ! Iar dacă la începutul ședinței a cerut respectarea cutumei, de a primi toate întrebările „la pachet”, urmând să răspundă la final, tot așa ar trebui să respecte cutuma și acum: dacă a primit aviz negativ, să se retragă, iar PNL să propună pe altcineva”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img