More


  Liderii politici marionetă au îmbrăcat „haina” cameleonilor?!

  - Advertisement -

  Ce fel de politicieni sunt aceia, care-și părăsesc colegii în mijlocul drumului, în plin război electoral, indiferent de culoarea politică ? Ce încredere să mai aibă poporul în astfel de politicieni duplicitari, alunecoși, inconsecvenți și trădători ? Până mai ieri, Domniile lor „trâmbițau” prin spațiul public, vrute și nevrute, despre interesul național, pentru care cică „au luptat” în timpul coalițiilor politice. Ce se va întâmpla cu proiectele politice inițiate în urmă cu câțiva ani, menite să primenească „viața de zi cu zi” a românilor ? „Haosul”, despre care vorbesc unii analiști politici și economici, se instalează încet-încet în România, fie și temporar, și planează asupra românilor ca o zi de toamnă mohorâtă. Din fericire, în spațiul urban și rural există politicieni riguroși, serioși, care n-au părăsit „corabia” coalițiilor, din cauza faptului că nu s-au speriat de uimitoarele decizii mârșave, cu „aburelile” lor cu tot, ale unor lideri politici marionetă, care au îmbrăcat „haina” cameleonilor. Credibilitatea acestor oameni va fi probabil „taxată din plin” la viitoarele alegeri locale și parlamentare.

  Renașterea României nu se poate realiza prin „disponibilizări de personal”, și așa deficitar în multe domenii ale vieții sociale, prin reducerea sau înghețarea veniturilor populației, fie ele pensii sau salarii. Prosperitatea românilor nu poate atinge cote ascendente prin războaie politice deșănțate, prin viziuni demolatoare fără niciun fel de perspectivă constructivă. Încurajarea mediului de afaceri printr-o legislație armonizată cu interesele oamenilor de afaceri ar putea aduce plusvaloare și implicit bani la bugetul consolidat al statului. Politicienii, care „visează cai verzi pe pereți”, probabil din perspectiva unor „creiere” externe cu bani, sunt închistați în lumea intereselor personale și de grup ? Poate ar trebui modificată și legislația în ceea ce privește „moțiunea de cenzură”! Exigențele depunerii acesteia ar trebui să fie condiționate de consultarea populației printr-un „Referendum”, în cazuri excepționale, cum ar fi în prezent această dorință acerbă, a unei părți din clasa politică, de a schimba Guvernul. „Chestia” asta cu „Moțiunea de cenzură” este extrem de facilă în condițiile legale actuale pentru unii politicieni, care “trag sforile” din culise, care intimidează, poate și amenință neoficial pe unii politicieni, pentru ca să-i determine să voteze, „musai și musai”, prăpăstioasa „Moțiune de cenzură”. Adică, prin acest demers, trebuie să înțelegem faptul că Parlamentul a ajuns un fel de „teren de fotbal” politic ? Cine e „mai tare din parcare”… ăla schimbă „votul poporului” ? Adică, trebuie să înțelegem că „Moțiunea de cenzură” nu are limite în jocurile politice parlamentare? „Moțiunea de cenzură” devine, în funcție de cum se fac „jocurile și calculele politice”, un fel de Dictatoare pentru o Majoritate construită artificial de un grup de politicieni, care nu prezintă poporului argumente clare și alternative eficiente pentru o nouă Guvernare a României. La tot acest „spectacol politic”, cu „îmbrânceli” verbale și subestimări deocheate, inițiat de politicieni fără programe noi de guvernare, poporul stă și privește neputincios de parcă s-ar uita la un meci de box sau de arte marțiale.

  Democrația nu se poate instaura în România prin anarhie și moțiuni de cenzură iresponsabile inițiate pe baza unor „emoții” pline de „manipulări” șmechere. Dacă „Moțiunea de cenzură va trece”, probabil în urma unor jocuri politice convingătoare, pline de vrăjeli, care poate inspiră și teamă, cine își va asuma disfuncționalitățile negative, care se vor abate asupra economiei și vieții sociale ale românilor ? Într-una din emisiunile unui post de televiziune național, care avea ca temă celebra „Moțiune de cenzură”, ca „nouă formulă de luptă” a celor care doresc să preia în mod intempestiv Puterea, o invitată a dat curs unei observații obiective și șocantă pentru ceilalți participanți la dezbaterea politică. Această observație a scos în evidență faptul că “niciun politician, absolut niciun politician nu este interesat la ora actuală de faptul că dispar copii în fiecare zi…”, că sunt atâtea și atâtea probleme de rezolvat în România, în timp ce politicienii se „războiesc” între ei, fac tot felul de calcule despre viitoarele alegeri prezidențiale și mai cu seamă se ocupă „cu mare seriozitate și exces de zel” de această „Moțiune de cenzură”, deși au mai rămas câteva luni bune până la viitoarele alegeri locale și parlamentare. De ce oare, acești politicieni, inițiatorii „Moțiunii de cenzură” demolatoare, nu așteaptă viitoarele alegeri, pentru ca să ascultăm și „glasul poporului” materializat în voturile exprimate în fața urnelor ? De ce atâta grabă, domnilor politicieni ?! Acum, sincer, Domniile voastre vă grăbiți mai ceva „ca fata mare la măritat” ? De multe ori, abia după „măritiș” încep marile probleme ale iubirii, care ies la iveală mai ales dacă fata sau băiatul s-au căsătorit din interes…ș-apoi se ajunge la divorțul „coalițiilor”. „Serios!”.

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img