More


  Noble, despre noua propunere a Marii Britanii: Are o şansă bună să evite un Brexit fără acord

  =

  Noua propunere de acord privind frontiera irlandeză transmisă de premierul britanic, Boris Johnson, preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, “este un pas mare” şi are o şansă să fie aprobată de Bruxelles şi de Parlamentul din Regatul Unit, a declarat, miercuri, ambasadorul britanic la Bucureşti, Andrew Noble.
  “Este un pas mare (…) Dacă Comisia are voinţa politică şi încurajarea din partea statelor membre de a continua negocierile foarte-foarte repede, acum, pe un număr mic de teme, în mare pe baza draftului, atunci un acord ce poate fi susţinut de Consiliul European şi de Camera Comunelor, pe 19 octombrie, este plauzibil”, le-a spus diplomatul jurnaliştilor.
  Acest acord cu modificări, a apreciat el, “este o cale”. “Nu spun că va trece garantat. Nu m-aţi crede dacă aş spune asta. Nu este garantat, dar are o şansă bună să treacă şi să evite un Brexit fără acord. Iar un Brexit fără acord ar fi un lucru rău pentru noi toţi”, a apreciat Noble.
  Întrebat ce se va întâmpla în eventualitatea în care Bruxelles-ul va refuza această nouă propunere de acord, Noble a spus: “Cred că îşi asumă o mare responsabilitate faţă de istorie. Cred că nimeni din Consiliul European nu vrea să fie cel ce a împiedicat un acord”.
  “Cred că lucrurile nu devin mai uşoare cu cât ai mai mult timp la dispoziţie. Premierul şi mai mulţi din UE au fost de acord că tema asta a ocupat deja destul timp. Trebuie să fie pus punct pe 31 octombrie iar angajamentul include şi varianta fără acord”, a afirmat diplomatul.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img