More


  VIDEO/FOTO. BUCURIE Sărbătoare de suflet la Gelu. Căminul Cultural din localitate poartă numele poetului Ion Vădan, fiu al satului

  - Advertisement -

  Sărbătoare de suflet astăzi la Gelu prilejuită de atribuirea numelui poetului Ion Vădan Căminului Cultural din Loalitate. Circa 200 de locuitori ai satului și invitații lor au participat la momentul festiv organizat cu această ocazie.

  VIDEO. O sarbatoare frumoasa la,Gelu. In memoria poetului Ion Vadan

  Publicată de Gazeta de Nord-Vest pe Marţi, 1 octombrie 2019

  Evenbimentul a fost moderat chiar de primarul comunei Terebești, Mariana Avorniciții. La sărbătoarea din satul Gelu au mai fost prezenți consilierul județean Nicolae Avorniciții, directorul Centrului de Creație Satu Mare, Felician Pop, primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma, alți invitați.

  După o scurtă introducere făcută de primarul Mariana Avorniciții, preoții ortodocși din Gelu, Marius Bota și Viorel Pașca, au oficiat o slujbă de pomenire în memoria lui Ion Vădan și au sfințit placa comemorativă care dă numele Ion Vădan Căminului Cultural din Gelu.

  În continuare, Mariana Avorniciții a făcut o scurtă prezentare a poetului Ion Vădan, fiu al satului Gelu.

  Născut la 1 octombrie 1949 în localitatea Gelu, scriitorul și editorul Ion Vădan, a absolvit facultatea de Filologie a UBB Cluj (1973). A fost membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Cluj. De-a lungul vieții sale, Ion Vădan a sprijinit mult cultura sătmăreană și mai ales pe scriitorii sătmăreni în drumul afirmării lor. De la tinerii aflați la debut până la scriitori consacrați, el a fost unul din oamenii de cultură care nu și-a uitat rădăcinile.

  În continuare, grupul de copii din Gelu, coorodonați de Mariana Rițiu, au prezentat un moment cultural artistic, fiind recitate și poezii copuse de Ion Vădan. Apoi, un tânăr talentat a cântat un cântec compus pe versurile lui Ion Vădan.

  Directorul Centrului de Creație Satu Mare, Felician Pop, a vorbit în termeni foarte elogiatori despre Ioan Vădan, poetul care l-a ajutat de-a lungul carierei sale, spunând că satul Gelu este privilegiat că a avut onoarea ca aici să se nască un astfel de om.

  Manifestarea s-a încheiat cu o serie de cuvinte frumoase și o poezie scrisă de Ion Vădan, de către poetul MIhai Sas.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img