More

    Viorica Dăncilă: Nu a fost încă respins comisarul european

    Premierul demis Viorica Dăncilă a dezminţit, joi, la Oradea, informaţiile apărute în mass-media privind respingerea, pentru a treia oară, a propunerii Guvernului pentru postul de comisar european.

    “Nu a fost încă respins comisarul european. Eu am primit o scrisoare din partea preşedintelui CE, Ursula von der Leyen, în care mi-a solicitat să desemnez urgent o persoană pentru postul de comisar european, ceea ce este un lucru de normalitate, având în vedere că asigurăm interimatul”, a declarat liderul PSD, la Oradea.

    În acelaşi context, Viorica Dăncilă l-a acuzat pe Klaus Iohannis că încearcă să împiedice numirea lui Victor Negrescu în funcţia de comisar european, ceea ce dăunează imaginii României.

    “Din păcate, unii nu au înţeles. Preşedintele Iohannis a sunat la Comisie, a ieşit public şi a încercat să stopeze această desemnare. Eu cred că acest lucru aduce un prejudiciu de imagine Românie şi, dincolo de partea politică şi de disputele politice, care sunt normale într-o perioadă de campanie, trebuie să primeze interesul României”, a menţionat premierul demis.

    Potrivit acesteia, Victor Negrescu este o persoană cu foarte multă experienţă, ca europarlamentar, fost ministru al Afacerilor Europene, şi este recunoscut pentru activitatea sa la Bruxelles.
    Pe de altă parte, Comisia Europeană (CE) a transmis miercuri, prin vocea purtătorului de cuvânt, Mina Andreeva, că “există îndoieli serioase” că noua propunere de comisar european din partea României a fost făcută de guvernul român “în mod legitim”, întrucât acesta nu s-a coordonat cu preşedintele Klaus Iohannis.
    Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale se află, joi, într-o vizită electorală în Bihor, unde a avut o întâlnire cu susţinătorii social-democraţi din Sânmartin, urmată de o vizită la spitalul judeţean din Oradea.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE