More


  Alegeri prezidenţiale 2019 | Vineri începe votul în Diaspora. Eugen Tomac, primul politician care votează

  - Advertisement -

  Românii din străinătate pot vota la alegerile prezidenţiale, începând de vineri, ora 12:00, pe parcursul a trei zile. Secţiile de vot vor fi deschise până la ora 21:00, cu posibilitatea de prelungire până la ora 23:59, dacă vor mai exista alegători la coadă, care nu şi-au exercitat dreptul de vot.
  Liderul PMP Eugen Tomac a declarat, pentru MEDIAFAX, că va vota vineri, la ora 12:00, în Chişinău.
  Potrivit BEC, secţiile de votare din străinătate vor fi deschise timp de trei zile pentru fiecare tur al alegerilor, după cum urmează:
  Vineri, 8 noiembrie 2019, între orele 12:00-21:00 (ora locală-n.r)
  Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, între orele 7:00-21:00
  Duminică, 10 noiembrie 2019, întreorele 7:00-21:00
  Programul se va putea prelungi până la ora 23:59 pentru alegătorii care se află la sediul secţiei de votare la ora 21:00, precum şi pentru cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare, potrivit instituţiei citate.
  De asemenea, acelaşi program al secţiilor de votare din Diaspora este valabil şi pentru al doilea tur de scrutin, respectiv 22-24 noiembrie.
  835 de secţii de votare vor fi organizate în străinătate, la alegerile prezidenţiale, potrivit unui anunţ făcut de Ministerul de Externe.
  14 candidaţi s-au înscris în cursa prentru Cotroceni: Potrivit unei decizii a Biroului Electoral Central privind ordinea pe buletinele de vot a candidaţilor la alegerile prezidenţiale, primii cinci sunt: Klaus Iohannis, Theodor Paleologu, Dan Barna, Kelemen Hunor şi Viorica Dăncilă.
  Următorii candidaţi pe buletinele de vot sunt: Cătălin Ivan, Ninel Peia, Sebastian Popescu, John Ion Banu, Mircea Diaconu, Bogdan Stanoevici, Ramona Bruynseels, Viorel Cataramă şi Alexandru Cumpănaşu.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img