More


  Dăncilă: Astăzi s-a desăvârşit operaţiunea ilegitimă de confiscare a puterii executive de către preşedintele României

  - Advertisement -

  Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, luni, după învestirea în Parlament a Guvernului Orban, că a fost “o zi neagră pentru democraţie”, în care “s-a desăvârşit operaţiunea ilegitimă de confiscare a puterii executive de către preşedintele României, Klaus Iohannis”.

  “Am asistat, astăzi, în Parlament la încununarea tuturor manevrelor şi jocurilor politice făcute de preşedintele Iohannis pentru preluarea puterii şi subordonarea Guvernului. Astăzi s-a desăvârşit această operaţiune ilegitimă de confiscare a puterii executive de către preşedintele României, această dorinţă oarbă de a-şi impune propriul Guvern pe care să-l poată comanda politic. Astăzi, este o zi neagră pentru democraţie, ziua în care preşedintele Iohannis, cel care a călcat Constituţia României în picioare şi a ignorat complet deciziile CCR, a reuşit să-şi impună locotenenţii la Palatul Victoria. Şi vorbim inclusiv de oameni propuşi la ministere-cheie, care au fost respinşi în mod ruşinos la audierile din comisiile de specialitate, oameni menţinuţi la aceste portofolii într-un dispreţ total faţă de instituţia Parlamentului. Este o situaţie fără precedent care scoate la lumină cinismul acestui candidat agresiv, Klaus Iohannis, precum şi bătaia de joc a sa şi a Guvernului său faţă de instituţiile statului şi de lege. Avem un preşedinte anti-democraţie şi anti-Constituţie, dar cel mai grav este că avem un preşedinte care lucrează împotriva românilor”, a afirmat Dăncilă, la sediul central al PSD.

  Ea a adăugat că încă îl aşteaptă pe şeful statului la o confruntare în faţa românilor să le spună acestora ce a făcut “în acest mandat ratat”.

  Guvernul propus de premierul desemnat Ludovic Orban a fost învestit, luni, de plenul reunit al Parlamentului, fiind înregistrate 240 de voturi “pentru”, din 240 exprimate.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img