More


  R. Moldova: Discuții pentru formarea unei noi majorităţi parlamentare

  - Advertisement -

  La Chişinău au început discuţiile pentru formarea unei noi majorităţi parlamentare, după ce Cabinetul condus de pro-europeana Maia Sandu a căzut prin moţiunea de cenzură, iniţiată de partenerii socialişti de guvernământ.
  Preşedintele filo-rus Igor Dodon s-a întâlnit deja cu socialiştii şi cu reprezentanţii Blocului “Acum”, însă fiecare şi-a păstrat poziţia, care pare să excludă, deocamdată, un compromis.
  Partidului Socialiştilor s-au întâlnit miercuri dimineaţă cu preşedintele Igor Dodon, care este şi liderul lor neformal.
  După întrevedere, socialiştii i-au invitat oficial pe cei din Blocul “Acum” să facă o nouă coaliţie de guveranare, însă condiţionat: aceştia nu o mai vor premier pe Maia Sandu şi vor o altă componenţă a Executivului de la Chişinău.
  În cazul în care nu le va fi acceptată oferta, socialiştii se declară gata să susţină orice candidatură la funcţia de prim-ministru propusă de Igor Dodon.
  Totuşi, şansele creării unei noi coaliţii intră PSRM şi “ACUM”, care, până de curând, formau o alianţă de guvernare, sunt destul de mici, după ce reprezentanţii Blocului au declarat, după discuţiile cu şeful statului, că acceptă doar un guven reformator condus de Maia Sandu, cu aceeaşi miniştri.
  Deputaţii Blocului “Acum” au declarat presei că zarurile ar fi fost deja aruncate, iar la Chişinău există planuri de formare a unui guvern tehnocrat. Igor Dodon ar urma să aibă astăzi consultări şi cu reprezentanţii Partidului Democrat şi ai Partidului “ŞOR”.
  Guvernul condus de Maia Sandu a căzut ieri, după o moţiune de cenzură depusă de socialişti.
  Dacă la Chişinău în tre luni nu se formează un nou guvern, preşedintele este obligat să dizolve Legislativul şi să anunţe alegeri parlamentare anticipate.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img