More

    Sătmărenii nu se mai simt bine în pielea lor. Vor să-şi schimbe sexul

    Poate vi se pare uşor şocant titlul Bursei de azi însă trebuie să ştiţi că în ultimii ani cinci sătmăreni şi-au schimbat sau au cerut să-şi schimbe sexul, Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor din Satu Mare fiind obligat prin sentinţă judecătorească să le dea un nou Cod Numeric Personal şi o nouă identitate.

    Ce este mai şocant este că ultimii doi sunt liceeni, care au împlinit recent vârsta de 18 ani, au cerut în instanțele de judecată aprobarea pentru a-și face operație de schimbare de sex și, implicit, de modificare a actelor. Un băiat va deveni fată, iar o tânără a ales să-şi schimbe sexul pentru a deveni bărbat, instanţele înaintând deja SPCLEP Satu Mare decizia prin care funcţionarii sunt obligaţi să modifice datele de stare civilă ale acestora şi să le elibereze acte de identitate noi, cu un nou CNP şi un alt prenume.

    Potrivit legislației, costurile sunt suportate din bugetul Casei Județene de Asigurări de Sănătate. Și asta pentru că, potrivit specialiștilor, transsexualismul are ca unic remediu corelarea prin intervenția chirurgicală a fizicului uman cu trăsăturile psihice diametral opuse, spre deosebire de homosexualism și intersevualism. Transsexualismul este considerată a fi o boală care nu are parte de dereglări psihice.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE