More


  30 de ani de presă liberă în Satu Mare

  =

  Asociația Ziariștilor, Artiștilor și Scriitorilor Sătmăreni a organizat joi, 12 decembrie 2019, prima gală a presei sătmărene: 30 de ani de presă liberă în Satu Mare.

  La eveniment au participat manageri din presa scrisă și audio-vizuală, manageri ai unor instituții culturale, jurnaliști, oameni politici, reprezentanți ai aparatului administrativ, artiști, scriitori, poeți. Manifestarea a fost, în esență, o dezbatere între oameni din diferite zone de activitate, dar și generații pe teme ca libertatea/ cenzura presei în comunism și democrație, istoricul presei începând cu secolul XIX și până astăzi, dar și ce perspective de viitor are presa.

  La eveniment a participat și mult-îndrăgitul artist Grigore Leșe, care a oferit un moment artistic de excepție pentru toți cei prezenți.

  „Presa liberă joacă un rol cheie în menținerea și monitorizarea unei democrații sănătoase: contribuie la cercetarea conduitei, la calitatea activității guvernamentale și la dezvoltarea economică. Însă, restricțiile asupra mass-mediei sunt adesea primele semne ale intenției unui guvern de a ataca și alte instituții ale unui stat democratic.” (Freedom House)  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img