More


  ACCIDENT GRAV. Pieton RĂNIT. Ce le RECOMANDĂ polițiștii pietonilor

  =

  În dimineața zile de 12.12.2019, în jurul orei 08:00, polițiștii Biroului Rutier Carei au fost solicitați la un eveniment rutier,  produs pe strada Petofi Sandor din municipiul Carei, soldat cu rănirea ușoară a  unei persoane.

  Din cercetările efectuate,  polițiștii au stabilit faptul că un bărbat de 54 de ani, din municipiul Carei, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe strada Petofi Sandor a acroșat o  femeie de 61 de ani, din municipiul Carei care  s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure corespunzător.

  În urma impactului,  femeia a fost rănită şi transportată la spital pentru investigații medicale.

  Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ. Acesta a fost condus la Unitatea de Primiri Urgențe Satu Mare unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

  În cauză s-a întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

  Recomandări pentru pietoni:

  Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de stradă! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

  La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

  Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!

  Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

  Când traversați prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.

  Copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Nu uitați! – copiii imită comportamentul rutier al adulților.

  Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar acolo unde acestea lipsesc mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

  Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice dacă ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.

  Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

  Pe stradă sau în apropierea ei, jocul copiilor poate fi foarte periculos. Preocupați de joc, copiii uită de mașini ori nu aud claxoanele lor.

  Se pot produce accidente grave în care victime sunt în principal copiii dar pot suferi și șoferii sau chiar autovehiculele în cauză.

  Pericolul este agravat iarna din cauza săniusului, patinajului, etc.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img