More

    ACŢIUNE. RAZII de PROPORŢII în tot judeţul. Peste 600 de AMENZI şi cinci DOSARE PENALE

    Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat la sfârșitul săptămânii, respectiv în perioada 13 – 15 decembrie a.c., acțiuni de combatere și prevenire faptelor antisociale și de menținere a unui climat de ordine publică, precum și de prevenire a accidentelor rutiere ocazie cu care au aplicat peste 600 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 152 000 de lei, au constatat cinci infracțiuni rutiere în flagrant, au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 12 conducători auto și au ridicat 12 certificate de înmatriculare.

    Astfel, pe raza județului Satu Mare, cu ocazia unei acțiuni de amploare au fost aplicate 433 sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 116 150 lei și au fost constatate 2 infracțiuni în flagrant.

    La acțiune au fost angrenate 153 efective din care 140 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare (105 din structurile de ordine publică, 4 din structurile de investigații criminale, 4 din structurile investigarea criminalității economice, 25 din structurile rutiere, 2 criminaliști), 7 polițiști din cadrul Biroului de Transporturi Satu Mare, 5 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare și 1 din alte structuri și a avut ca principal scop prevenirea şi combaterii faptelor antisociale.

    Astfel, au fost efectuate 55 de controale, din care 34 în filtre rutiere constituite în puncte de control pe principalele artere rutiere din județ și la intrările și ieșirile din județ, s-a acționat în 6 piețe și târguri, precum și în 15 zone cu potențial criminogen.

    Cu această ocazie au fost aplicate 433 sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 116 150 lei, din care 52 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 8 pentru activităţi comerciale ilicite, 10 pe linie silvică, 4 pentru abateri privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, 289 pentru abateri rutiere și 70 pentru alte abateri.

    De asemenea, a fost confiscată cantitatea de 9,92 mc material lemnos , din care 1,92 mc reprezintă 192 bucăți de Pomi de Crăciun și 111 alte bunuri, din care 61 bucăți de articole pirotehnice. De asemenea, au fost constatate în flagrant 2 infracțiuni, una pe linie rutieră și una pe domeniul sistemelor de pază. Totodată polițiștii rutieri au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 10 conducători auto și au ridicat 12 certificate de înmatriculare.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE