VIDEO-FOTO-REPORTAJ ÎN EXCLUSIVITATE. Afdam și Cfaim în lumea lui “Moș Crăciun ce drag ne ești”

      Bună ziua lui Ajun … sau mai bine zis … în așteptarea Ajunului … stimați cititori mari și mici, adulți sau pitici, oameni frumoși și îndrăgostiți … aflați  așteptarea Nașterii Izvorului Iubirii, a Pruncului Isus! Ne aflăm într-o perioadă de așteptare a marelui miracol întrupat la Bethleem, într-o ediție specială cu transmisiuni in direct, cu interviuri, cântece și poezii, toate reunite în premieră într-un spectacol al vieții.

 

       Dăm legătura colegilor noștri Afdam și Cfaim, corespondenții  noștri de la  Agenția de Știri  – Tsev Dron Ed Atezag, care se află la Carei, în sala de spectacole a Casei Comunitare ” Sfântul Ladislau” … băieți mă auziți?

Voi știți că sus în cer/ Este un atelier ? / Noaptea luna îl veghează / Stelele îl luminează”

Da șefu’ … am preluat legătura … ne aflăm în ”miezul” unui program artistic nemaipomenit de ”piticesc”, susținut de piticii Grupei Mijlocii ”a FLUTURAȘILOR” de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 din Carei … care s-au hotărât să-l aștepte pe ”Moșu’ ” și să-i cânte ”Moș Crăciun ce drag ne ești”. Ne aflăm într-o pauză de regie și o avem lângă noi pe doamna directoare a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 2,  Carmen Adriana Doboș.

 

    ”Bună ziua … Grădinița cu Program Prelungit nr.2 are în structură Grădinița cu Program Normal nr.10, având în grijă un număr de 174 copii împărțiți în opt grupe: 2 grupe mici, o grupă mijlocie și una mare, toate la secția română; dar și trei grupe  combinate de secția maghiară și o grupă combinată de secție română, de care se îngrijesc  15 cadre didactice; un administrator și un contabil dar și șase persoane  auxiliar – nedidactice.”

”Grădinița noastră este locul unde copilul îşi găseşte primii prieteni, unde descoperă lumea în joc, unde învaţă să învingă, unde se bucură că se întoarce în fiecare zi … (Adriana Carmen Doboș – Director al G.P.P. 2)”

Prin ce ați caracteriza specificul unității pe care o conduceți?

”Prin viziunea de a asigura copiilor preșcolari un climat socioafectiv de viață și educațional securizat, care să faciliteze dezvoltarea lor pe toate planurile și să asigure familiilor acestora convingerea că odraslele lor se găsesc în siguranță și că se face tot ce e mai bine pentru dezvoltarea lor fizică și psiho – intelectuală, motto-ul nostru fiind: “COPILUL DUMNEAVOASTRĂ ESTE ÎN SIGURANŢĂ LA NOI”

Grădiniţa noastră își propune să ofere copilului o educaţie într-un mediu în care se simte iubit şi ocrotit, să formeze copii educaţi, independenţi, sociabili și uşor adaptabili permanentelor transformări ale societăţii.

Privind educația ca un pașaport pentru viitor, colectivul nostru pune accentul pe antrenarea minții copiilor spre cunoaștere. Este important să ne învățăm copiii „cum” să gândească, nu „ce” să gândească, într-un climat de încredere și siguranță … și cu aportul susținut al cadrelor didactice și auxiliare, reușim să armonizăm nevoile copiilor cu așteptările părinților, printr-un sistem educațional care valorifică abilitățile și calitățile individuale,  pentru că tot  ce facem pentru copil la această vârstă fragedă  își va pune amprenta asupra dezvoltării ulterioare a acestuia. De aceea, este foarte important pentru noi să oferim servicii educaționale de calitate, programe  educaționale și parteneriate, pe care să  le desfășurăm cu o echipă de oameni dedicați și cu o buna pregătire profesională.”

Sunt foarte bucuroasă când ajung la grădiniță … și copiii îmi sar în brațe, mă întâmpină cu zâmbetul pe buze … și uneori cu lacrimi în ochi pentru că sunt bucuroși c-am venit la grădiniță (Daniela Bud  – Profesor pentru Învățământul Preșcolar la G. P. P. 2 – Carei)

        ”Bine ați venit la spectacolul dat de copiii Grupei Mijlocii a ”Fluturașilor” Suntem o grupă formată din 24 de copii, dintre care 5 băieți și 19 fetițe … În grupa noastră fiind o armonie totală, copiii vin cu plăcere la grădiniță întrucât ne desfășurăm activitățile într-un dialog permanent, copiii sunt atrași de jucăriile care mereu sunt noi, iar noi încercăm ca în fiecare zi să facem materiale noi, care să – i atragă pe copii la grădiniță. Putem să-i mulțumim doamnei directoare care ne sprijină în toată activitatea și-n tot ce desfășurăm … în toate activitățile noastre și nu în ultimul rând părinților … alături de care avem o activitate permanentă și care sunt în permanență alături de noi în toate activitățile pe care le desfășurăm.”

O avem alături de noi și pe doamna  Delia Pop – Președinta Comitetului de Părinți de la Grupa ”Fluturașilor”.  Bună ziua doamnă … câteva cuvinte vă rugăm.

         ”Bună ziua … aș vrea să vă precizez că suntem, ca și părinți … vorbesc în numele tuturor părinților … foarte mulțumiți de doamnele educatoare Daniela și Margareta,  pentru că se ocupă foarte bine și foarte mult de copii, aceștia au avansat foarte mult … le place să vină la grădiniță cu mult drag … dacă ar fi după fiica mea ar veni și Duminica, pentru că plânge că vrea la grădiniță. Eu sunt foarte mulțumită, văd cum se comportă cu ei, văd ce realizează de fapt cu ei, cât se chinuiesc de fapt doamnele educatoare, ce sacrificii fac pentru copilașii noștri … și pot să spun că sunt foarte mulțumită … ceilalți părinți sunt foarte mulțumiți … toată lumea este mulțumită.

Suntem ca și-ntr-o familie unită, având în vedere că vrem totul ceea ce este bun pentru copilașii noștri

Îmi place foarte mult pentru că este o grădiniță foarte curată, cu un meniu foarte bun, bogat, copiilor le place să vină la grădiniță să mănânce, abia așteaptă micul dejun, toată lumea este corectă, se poate vorbi disciplinat … este o grădiniță cu disciplină …  se poate discuta și cu doamna directoare despre orice problemă avem … mergem să discutăm cu doamnele educatoare … și desigur ele decid.”

”Moș Crăciun vine îndată / Cu a sa echipa toată / Rudolf este cel mai tare / Luminează totul în cale”

VIDEO! Reportajul În lumea Moș Crăciun ce drag ne ești

”Fiindcă suntem în preajma sărbătorilor, vă doresc tuturor ca Sfintele Sărbători ale  Crăciunului  să vă aducă tot ce-i mai bun pe lume, multă iubire, fericire şi prosperitate.  Crăciun fericit!  Sărbători luminate și fericite, alături de cei dragi!” (Adriana Carmen Doboș – Director al G.P.P. 2 – Carei)

”Moș Crăciun te așteptăm cu mult drag! Cu această ocazie, doresc televiziunii Nord Vest TV și Gazetei de Nord Vest … un Crăciun fericit și un An Nou cu multe bucurii! (Daniela Bud  – Profesor pentru Învățământul Preșcolar la G. P. P. 2 – Carei)

Foto: I.F. Szilagyi

Valeriu Ioan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Ionel Arsene (PSD): Prin desfiinţarea programului “Prima casă’’, o familie va suporta 100.000 lei în plus

Prin desfiinţarea programului ‘’Prima casă’’, o familie care are nevoie de locuinţă va suporta peste 100.000 lei în plus prin accesarea unor alte tipuri...

Primarul din Târgu Mureş, amendat cu 10.000 de lei. CNCD: Afirmaţiile sale sunt extrem de rasiste

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a amendat, miercuri, pe primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, cu suma de 10.000 de lei, și a...

Critici din Parlamentul European pentru Guvernul Orban: Nu o luaţi pe acelaşi drum ca Polonia şi Ungaria

Șefa grupului socialiștilor și democraților din Parlamentul European a criticat Guvernul Orban pentru schimbările pe care vrea să le aducă legii electorale, relatează MEDIAFAX. „Guvernul...

Mani Gyenes și tradiționala primire dulce de la Autonet

A devenit deja o tradiție ca, după fiecare ediție la care a participat la Dakar, colegii de la Autonet să-l primească...

“I-am făcut milionari”

Criticat pentru politica pe care o aplica la FCSB, Gigi Becali a tinut sa le raspunda lui Florin Gardos si Ioan Hora, doi fosti...