More


  ALERTĂ. RAZII de PROPORȚII în tot județul. Peste 170 de polițiști și jandarmi, în stradă

  - Advertisement -

  171 de efective au participat ieri, 12 decembrie a.c. la o acțiune pe raza județului Satu Mare.

  Acțiunea la care au fost angrenate 171 efective din care 144 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare (98 din structurile de ordine publică, 19 din structurile de investigații criminale, 2 din structurile investigarea criminalității economice, 22 din structurile rutiere, 3 criminaliști), 7 polițiști din cadrul Biroului de Transporturi Satu Mare, 9 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare, 6 polițiști de frontieră și 5 efective din alte structuri, a avut ca principal scop asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, a prevenirii şi combaterii eficiente a fenomenului criminogen, prevenirea şi combaterea faptelor comise prin violenţă, a celor îndreptate contra vieţii şi integrităţii persoanei sau îndreptate împotriva bunurilor personale şi contra intereselor acestora, asigurarea unei fluenţe corespunzătoare a traficului rutier și prevenirea accidentelor rutiere cu victime.

  Astfel, au fost efectuate 63 de controale, din care 35 în filtre rutiere constituite în puncte de control pe principalele artere rutiere din județ și la intrările și ieșirile din județ, s-a acționat în 12 piețe și târguri, precum și în zone cu potențial criminogen.

  Cu această ocazie au fost aplicate 425 sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 116 800 lei, din care : 31 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 10 pentru activităţi comerciale ilicite, 7 pe linie silvică, 4 pentru abateri privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, 348 pentru abateri rutiere și 25 pentru alte abateri. De asemenea au fost confiscate 1280 fire țigarete, 116 bunuri industriale, constând în articole de uz casnic în valoare totală de aproximativ 20 200 lei.

  În urma unui control pe linie silvică efectuat la un Ocol silvic privat de pe raza județului, polițiștii Serviciului Ordine Publică au aplicat 2 sancțiuni contravenționale la Legea nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare de 3 000 lei și au confiscat contravaloarea cantității de 354 mc material lemnos, deoarece nu au putut prezenta proveniența legală a materialui lemnos vândut.

  De asemenea, polițiștii rutieri au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 11 conducători auto și au ridicat 13 certificate de înmatriculare.

  Totodată au fost constatate în flagrant 4 infracțiuni, din care 3 pe linie rutieră și una pe linie judiciară.

  Exemple:

  La data de 12 decembrie a.c., în jurul orei 13.00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Gherța Mică au depistat un bărbat, de 34 de ani, din localitatea Turț, la volanul unui autoturism pe DJ 109L, în localitatea Turț care are dreptul de a conduce pe drumurile publice suspendat .

  Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Negrești Oaș, au depistat în trafic, pe DN19, pe raza localității Orașu Nou, la data de 12 decembrie a.c., un bărbat, de 52 de ani din orașul Negrești Oaș, la volanul unui autoturism pentru care autorizația provizorie de circulație este expirată.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img