More


  AMENZI enorme. Vânători din Oaș și transportator din Maramurerș, ”ARȘI” de DSVSA. Legea, încălcată FLAGRANT

  =

  În urma acțiunilor de control desfășurate în cursul săptămânii trecute, inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) au aplicat amenzi în cuantum total de aproape 25.000 de lei. Aspru sancționați au fost membrii unui foind de vânătoare din Țara Oașului dar și un transportator din Maramureș. În ambele cazuri, legea a fost încălcată flagrant.

  Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat, în perioada menționată, 93 acțiuni de control. Verificările au vizat : exploatații profesionale și non profesionale de animale, asociații și fonduri de vânătoare.

  În cadrul acțiunilor tematice, au fost verificate următoarele aspecte: condițiile de biosecuritate, zooigienă și de bunăstare a animalelor, existența documentelor de înregistrare și de mișcare a animalelor, identificarea animalelor indiferent de specie, monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman, existența echipamentelor de protecție, asigurarea unor stocuri de substanțe dezinfectante și dezinsectante.

  Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul de Poliție Județean Satu – Mare, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Poliția de Frontieră Română, a intensificat programul de verificare în trafic, pentru prevenirea și sancționarea comerțului și transporturilor ilegale cu animale vii, produse alimentare și pentru prevenirea difuzării pestei porcine africane în județ, după apariția și declararea focarelor de Pestă Porcină Africană la porci domestici din localitățile Șieu și Săbișa din județul Maramureș.

  Pentru deficiențele constatate în urma verificărilor, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.400 lei, din care, – 1 amendă contravențională în valoare de 10.000 lei – 1 Fond de Vânătoare, din localitatea Certeze – pentru desfășurarea acțiunilor de vânătoare în zone supuse restricțiilor sanitare veterinare fără anunțarea medicului veterinar oficial, 3 amenzi contravenționale în valoare totală de 2.400 lei ( 3 x 800 lei ) – 3 crescători particulari de animale, din localitatea Tășnad. – pentru refuzul deținătorilor de animale de a supune animalele acțiunilor sanitar veterinare obligatorii și 1 avertisment, – 1 crescător particular de animale, din localitatea Halmeu – pentru nedeclararea la timp a animalelor nou achiziționate.

  Totodată, a mai fost aplicată și o amendă contravențională în valoare de 12.000 lei, unui transportator din județul Maramureș, pentru transportul de produse alimentare, fără a fi fost însoțite de documente sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, cu un autovehicul neautorizat în acest scop.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img