More


  ATENȚIE de la cine CUMPĂRAȚI PORCI de Crăciun. Animale neidentificate, neînregistrate și fără documente sanitare veterinare

  - Advertisement -

  Autoritățile sanitar veterinare din județul Satu Mare trage un semnal de alarmă pentru populație să aibă grijă de la cine cumpără porci de Crăciun. În urma unor acțiuni de control, inspectorii sanitar veterinari din județul Satu Mare au depistat transporturi de animale neidentificate, neînregistrate și fără documente sanitare veterinare.

  Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat, în perioada menționată, 89 acțiuni de control. Verificările au vizat : exploatații profesionale și non profesionale de animale, asociații și fonduri de vânătoare.

  În cadrul acțiunilor tematice, au fost verificate următoarele aspecte: condițiile de biosecuritate, zooigienă și de bunăstare a animalelor, existența documentelor de înregistrare și de mișcare a animalelor, identificarea animalelor indiferent de specie, monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman, existența echipamentelor de protecție, asigurarea unor stocuri de substanțe dezinfectante și dezinsectante.

  Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul de Poliție Județean Satu – Mare, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Poliția de Frontieră Română, a intensificat programul de verificare în trafic, pentru prevenirea și sancționarea comerțului și transporturilor ilegale cu animale vii, produse alimentare și pentru prevenirea difuzării pestei porcine africane în județ, după apariția și declararea focarelor de Pestă Porcină Africană la porci domestici din localitățile Șieu și Săbișa din județul Maramureș.

  Pentru deficiențele constatate în urma verificărilor în traficul rutier, au fost aplicate 4 sancțiune contravenționale din care 3 amenzi contravenționale în valoare totală de 4.500 lei – 3 transportatori/comercianți de animale, din Sălaj, Bihor și Satu- Mare – pentru deținerea și transportul de animale neidentificate, neînregistrate, fără documente sanitare veterinare. și 1 avertisment, 1 crescător particular de animale, din localitatea Tășnad – pentru nedeclararea la timp a animalelor nou achiziționate.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img