More


  Atmosferă idilică de Crăciun la una dintre cele mai spectaculoase pensiuni din Transilvania

  - Advertisement -

  La doar 103 kilometri de Satu Mare ( o oră jumătate cu maşina) se află satul Brebi (judeţul Sălaj), un loc unde poveştile încă se spun la gura sobei şi legendele se transmit de-a lungul generaţiilor. Printre casele care se întind de o parte şi de alta a faimosului Drum al Sării ( sau Drumul Regelui, cum l-au numit localnicii), nişte porţi albastre te îmbie să priveşti dincolo de ele şi să păşeşti pe tărâmul cu parfum de lavandă.

  Pensiunea Cerdacul cu Lavandă este colțul de rai, unic, creat de Simona Măricean, femeia care a crezut în visul ei: acela de a aduce turiști la Brebi, un sat, până mai ieri, necunoscut. Cu multă muncă, ea a reușit să facă unul dintre cele mai spectaculoase locuri din inima Transilvaniei.

  Cei care au trecut vreme de şapte ani pe lângă căsuţa părăsită şi în prag de colaps nu au reuşit să îşi imagineze vreodată că aceste ziduri vor îmbrăca culoarea lavandei şi vor spune în continuare povestea oamenilor şi a locurilor de aici.

  Restaurată în aşa fel încât să redea autencititatea celor 100 de ani, dar cu această nota de culoare care i-a conferit un aspect unic ca locaţie în România, Cerdacul cu Lavandă este un mic colţ de Provence integrat în inima unui sat tradiţional din Transilvania.

  Dincolo de parfum şi visare, Cerdacul cu Lavandă reprezintă un mod de viaţă. Când deschideţi porţile, păşiţi într-o poveste, nu într-o pensiune rurală. Sunteţi primiţi într-un loc ce se vrea a fi cămin pentru oaspeţi , unde puteţi să vă deconectaţi de cotidian şi să descoperiţi un alt mod de a trăi, departe de tumult şi în deplină comuniune cu natura.

  Cerdacul cu Lavandă are, înainte de toate, darul de a vă face să redescoperiţi bucuria interioară, vă inundă sufletul cu linişte şi vă îmbie să respiraţi aer cu parfum de lavandă.

  Târgul de Crăciun la Cerdacul cu Lavandă
  Crăciunul se simte cu toată inima la Cerdacul cu Lavandă, căsuța albastră, atât de dragă nouă. Aici, se țese, an de an, în preajma sărbătorilor de iarnă o poveste cu aromă de Provence și de Crăciun autentic românesc.

  Sunteți așteptați să-i treceți pragul căsuței cu porți albastre și să descoperiți un univers care vă va purta înapoi în copilărie. Nimic nu se compară cu orele petrecute la gura sobei din Cerdac sau cu poveștile de lângă focul de tabără în timp ce sorbiți din vinul fiert cu lavandă, portocale și mirodenii.

  Veți degusta bunătăți de casă și vă veți bucura de toate cadourile pregătite cu drag în atelier de Simona Măricean, cea care a creat acest concept unic: Cerdacul cu Lavandă.

  Puteți descoperi locul acesta tare fain, chiar sâmbătă, 14 decembrie, când proprietarii vă invită să-i treceți pragul și să luați parte la evenimentul inedit al anului: Târgul de Crăciun de la Cerdacul cu Lavandă, ediția a III-a. E o ocazie unică să vedeți Cerdacul îmbrăcat în haine de iarnă, pentru că este închis pentru turiști în sezonul rece, își deschide porțile doar în acest weekend.

  Sursa:calatorinbascheti.ro

  Nicolae Ghişan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img