More


  Concert de colinde deosebit, cu elevii claselor a II-a A și I B de la școala Grigore Moisil

  =

  Decembrie este luna în care magia umple inimile oamenilor. Vestea nașterii Mântuitorului Isus Hristos este dusă din casă în casă, în biserici și catedrale – de cei care respectă tradiții minunate precum colindatul, Viflaimul și multe altele. Iar când toate acestea sunt interpretate de glasuri inocente de copii, feeria este amplificată, îngeri parcă din cer coboară și spiritul sărbătorilor de iarnă se regăsește în  sufletele fiecăruia dintre noi.

  O colaborare inedită

  Tocmai sub aceste auspicii, elevii claselor a II-a A și I B ,coordonați de învățătoarele Laura Orășteanu și Ica Donca au susținut un impresionant concert de colinde la biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril de la cap pod Golescu, ieri, începând cu ora 18. Elevii au fost sprijiniți de cei din clasa a X-a F de la Colegiul Național Ioan Slavici, profilul pedagogic, susținuți cu instrumentație la chitară de profesoara Izabella Latiș. Colaborarea a fost una de bun augur, inedită, având în vedere și faptul că cei de la profilul pedagogic fac practică la școala Grigore Moisil și petrec mult timp împreună cu cei mici.

  Atmosferă deosebită în biserică

  Biserica a fost plină cu mulți invitați – părinți, bunici, frați, surori, prieteni și rude. Atmosfera a fost una cu totul deosebită, angelică, completată prin ținutele de culoare albă a micilor elevi, ca niște îngeri. Copiii au interpretat un program complex de colinde, atât cunoscute audienței din biserică, tradiționale,  cât și mai puțin cunoscute, traduse și adaptate din limba engleză. Fiecare suflet prezent în biserică a fost atins într-un fel sau altul de vocile inocente ale acestor copii frumoși la chip și pe dinăuntru.

  Concertul de colinde desfășurat ieri seară a fost un bun prilej de marcare a uneia dintre cele mai însemnate sărbători ale creștinătății, Nașterea Domnului – un concert care i-a îmbogățit sufletește pe toți cei care au participat.

  Rareș Jucan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img