More


  FOTGALERIE. SCANDAL în Gară. PROTEST pe șine. Tren BLOCAT

  =

  Navetiștii de pe ruta Satu Mare – Apa – Baia Mare au blocat, un tren în Gara Satu Mare. Aceștia au luat decizia de a protestat pe șinele de cale ferată după ce CFR a luat decizia de a anula trenul personal de la ora 20, care făcea legătura dintre Satu Mare și Baia Mare. Protestatarii cer ca acest tren să nu fie anulat oferind și soluții în acest sens.

  Nemulțumiți de anularea trenului

  Protestatarii au luat decizia de a protestat pe șinele de cale ferată din Gara Satu Mare fiind nemulțumiți de decizia CFR Călători de a anul trenul personal de seară, de la ora 20.00, care face legătura între Satu Mare și Baia Mare, și care oprind în stațiile din Botiz, Odoreu, Medieșu Aurit, Apa, Seini, Săbișa, Ilba, Cicârlău și Bușag.

  Acesta tren a fost anulat din 15 decembrie, după ce a intrat în vigoare noul mers al trenurilor, spune PresaSM.ro. Călătorii spun că ultima cursă la care pot să recurgă este cea de la ora 16.00, iar cei mai mulți nici nu au cum să ajungă la tren pentru că încă sunt la serviciu.

  Protestatarii s-au așezat pe șinele de cale ferată din Gara CFR blocând, în acest fel, un tren care urma să plece din gară.

  Abia după intervenția a doi polițiști din cadrul Poliției Transporturi Feroviare, protestatarii au decis să iasă de pe șinele de cale ferată. Dar nemulțumirile rămân, în continuare. Protestatarii și-ar fi dorit să discute și cu reprezentanții CFR Călători, însă nimeni nu a ieșit la fața locului.

  Propuneri viabile făcute de navetiști

  Navetiștii de pe ruta mai sus menționată au și o propunere pentru ca în jurul orei 20.00 să aibă un tren spre casă. În acest sens, propun ca trenul care circulă pe ruta Jibou – Carei – Satu Mare, cu sosire în Satu Mare la ora 19.57, să își continuă cursa spre apa Baia Mare, urmând ca a doua zi dimineața, trenul să pornească din Baia Mare spre Satu Mare cu sosirea trenului la ora 6:06 în Satu Mare. După care acesta va putea pleca din Satu Mare spre Carei și Jibou la ora 7:32.

  Navetiștii spun că există și varianta mai costisitoare pentru CFR, adică reintroducerea unei garnituri de tren cu locomotivă.

  Însă, navetiștii și-ar dori ca prima variantă să fie folosită. ”Prima variantă cu tren format de automotor este cea mai economă și de preferat deoarece trenul 1547 sosește la Satu Mare încălzit iar menținerea în stare caldă la Baia Mare se face mult mai ușor și cu cheltuieli reduse în comparație cu asigurarea tenului de vagoane”, se arată în propunerea făcută de către navetiști.

  Ajutor din partea primarilor

  La rândul lor primarii din zona respectivă, în frunte cu primarul comunei Apa, Radu Trandafir, au înaintat o petiție către ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

  ”Vă rugăm reanalizarea situației date și soluționarea favorabilă. Considerăm că intenția CFR Călători SA este una nedreaptă, umilitoare și jignitoare, în condițiile în care cetățenii localităților noastre au procurate abonamente pentru a se deplasa la serviciu în Satu Mare sau în alte localități de pe traseul trenului CFR, iar serviciul acestora se desfășoară în trenul de 7.00 și 19.00. Astfel, nu mai au niciun mijloc de transport cu care să se întoarcă acasă. Vă rugăm să reanalizați situația în sensul interesului real al cetățenilor pe ruta Satu Mare, Odoreu, Medieșu Aurit, Apa spre Baia Mare și să nu permiteți anularea acestui teren cu plecare din Satu Mare între orele 19.30 și 20.00”, se arată în petiția primarilor.

  Rămâne de văzut care va fi decizia luat, în cele din urmă de CFR Călători și ce vor face nevetiștii de pe această rută.

  Sursa foto: Presasm.ro



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img