FOTO. Din ce în ce mai mulţi MIGRANŢI, prinşi la Satu Mare. Încrecă să treacă FRAUDULOS graniţa

Polițiștii de frontieră sătmăreni au depistat în zona de responsabilitate trei cetățeni din Siria și unul din Libia, care intenționau să ajungă ilegal în state din vestul Europei.

Ieri, 10 decembrie a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare – I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a desfăşurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale în cooperare cu lucrători din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi Satu Mare.

Astfel, în jurul orei 21.30, pe o stradă din municipiul Satu Mare au fost depistați şi reţinuți doi cetățeni străini, de sex masculin Întrucât nu vorbeau limba română și nu îşi justificau prezenţa în zona, cei doi bărbați au fost conduşi la sediul S.T.P.F. Satu Mare.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat faptul că cetăţenii străini sunt din Libia şi Siria, în vârstă de 21, respectiv 26 de ani. Aceștia au declarat că intenționau să ajungă în ţări din vestul Europei.

Cei doi tineri au fost preluați de Biroul pentru Imigrări Satu Mare, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activități infracționale, urmând ca, la finalul anchetei, să fie luate măsurile legale ce se impun.

Tot ieri, 10 decembrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Carei – I.T.P.F. Sighetu Marmației au desfăşurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 21.00, în municipiul Carei au fost depistați şi reţinuți doi cetățeni străini, de sex masculin. Întrucât nu vorbeau limba română și nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia au fost duşi la sediul S.P.F. Carei.

În urma cercetărilor, polițiștii de frontieră au constatat faptul că sunt cetăţeni din Siria, în vârstă de 26, respectiv 27 de ani şi intenționau să ajungă în Ungaria.

Unul dintre ei a fost preluat de Biroul pentru Imigrări Satu Mare, iar cel de-al doilea a fost îndrumat către un centru din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări. În cauză, se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activități infracționale, urmând ca, la finalul anchetei, să fie luate măsurile legale ce se impun.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ACȚIUNE. Polițiștii fac CURĂȚENIE în TRAFIC. 25 de permise SUSPENDATE într-o SINGURĂ ZI

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat o serie de activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră,...

FOTO. EROUL ZILEI. Polițist de OMENIE. Gestul său este DEMN de toate APRECIERILE

Spiritul civic al polițiștilor s-a evidențiat încă o dată astăzi, în localitatea Negrești Oaș, prin comportamentul agentului șef de poliție Joltan Radu, polițist criminalist...

DOLIU. Violonistul IONICĂ HAINAL va mai cânta doar INGERILOR. Rămas bun, MAESTRE

Cunoscutul violonist sătmărean Ionică Hainal a trecut în eternitate. Astfel că de acum înainte le va cânta doar îngerilor. Anunțul a fost făcut chiar...

Luna februarie aduce târgul de nunți “Let’s wedding” la Satu Mare

Totul începe prin a spune ''Da"! Pe urmă încep visele, planificările... căutările serviciilor pentru a avea nunta perfectă. Ei bine,Târgul de nunți Let's wedding unește majoritatea...

Ceatarâșul Ionică Hainal a trecut la cele veșnice

După o suferință pe care nu o mai putea alina nici măcar sunetul ceatărei Ionică Hainal, cel mai valoros ceatarâș al Codrului a trecut...