More


  FOTO. Ioana Bran a avizat o care reglementează regimul drumurilor publice și, parțial, a drumurilor de utilitate privată

  =

  Deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran a avizat ieri, în cadrul Comisiei de buget, finanțe bănci a Camerei Deputaților, o modificare a Ordonanței Guvernului nr. 43/1997, care reglementează regimul drumurilor publice și, parțial, a drumurilor de utilitate privată.

  Conform Ordonanței, pentru construirea sau amplasarea de căi de acces, mijloace de publicitate, parcări etc, în zona drumului public este nevoie de acord prealabil și autorizație din partea administratorului drumului public, care percepe și un tarif pentru aceste obiective.

  ”Pentru a sprijini dezvoltarea obiectivelor economice aflate în apropierea drumurilor publice, am avizat eliminarea tarifării căilor de acces. Dacă un agent economic își construiește o fabrică aproape de un drum public de interes județean și apoi își construiește din bani proprii și drumul de acces, este absurd să îl taxezi pentru acest lucru. Mai mult, tarifele diferă foarte mult de la o localitate la alta; sunt localități unde tariful este de 6 lei/mp/an, în altele de 12 lei/mp/an, 51,12 lei/mp/an sau 5,4 euro/mp/an.

  M-a surprins punctul de vedere al Ministerului Transporturilor, care susține menținerea acestor tarife. Iar colegii liberali din Comisie s-au abținut. Poate nu au înțeles foarte bine sensul modificării!…”, a declarat Ioana Bran la finalul ședinței.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img