More


  FOTO. Principiile si viziunile Fundatiei Hans Lindner pentru anul 2020

  =

  Astazi, la Fundatia Hans Lindner, s-a organizat un gest de binefacere, la infaptuirea caruia a contribuit  si presa iar astfel 60 de copii de la Asociatia Sf.Rita s-au bucurat de un pranz si un desert delicios. Timpul de pregatire a bucatelor a fost unul tocmai bun pentru a discuta ce a fost si ce urmeaza pentru fundatie.

  900 de elevi in atelierele mestesugaresti/ gospodaresti

  160 de copii participanti in taberele de vara

  150 de cursanti adulti la cursurile de limbi straine si calculatoare

  600 de apartinatori ai bolnavilor, care s-au cazat in locuinta de la Cluj

  Acestea sunt cateva cifre relevante cu care Fundatia Hans Lindner incheie acest an dar, lasand numarul la o parte fiecare persoana in parte a fost deosebit de importanta si se doreste continuarea proiectelor dupa nevoile fiecaruia.

  Odata cu incheierea anului 2019, Fundatia Hans Lindner isi planifica deja strategia pentru anul urmator, ce va cuprinde in prim plan:

  • promovarea educatiei profesionale in randul elevilor
  • asezarea valorilor la baza dezvoltarii personale a tinerilor
  • testarea unor stagii de practica moderne si atractive pentru tineri si mentinerea unei legaturi active cu toti actorii locali implicati pentru a mentine o comunitate in dezvoltare.

  Printre programele care se doresc a fi derulate pe anul 2020 se enumera :

  1. Formarea-practica in agricultura a elevilor de la liceele profesionale,
  2. Pasaportul competentelor -are ca scop identificarea traseului educaţional sau profesional, precum si elaborarea unui CV, prezentarea metodelor de accesare a unui loc de muncă.
  3. Atelierele mestesugaresti-gospodaresti- destinate claselor si grupurilor de copii, care doresc sa cunoasca si sa probeze o meserie si sa-si descopere abilitati si inclinatii.
  4. Fit for Life-ofera instruiri si formari continue pentru cei care vor să se perfecţioneze în mai multe competenţe (lingvistice, digitale, practice).

   Celelalte programe care trebuie amintite sunt: Campus Lindner, prin care se asigura un cămin cald, primitor si șansa de autogospodărire, Ajutor umanitar care ofera consiliere și sprijin în cazuri de nevoi umanitare, Raza Sperantei, program care ofera sprijin familiilor cu copii cu afectiuni oncologice si este sprijinit in mare masura de catre voluntari.

  Cu prilejul innoirii anului, echipa funadatiei Hans Lindner isi aduce multumirile tuturor colaboratorilor (antreprenori, voluntari, profesori, educatori, presa ), care n-au stat departe si s-au implicat in masura posibilatilor, in tot ce a fost nevoie. Astfel comunitatea satamareana s-a bucurat intreg anul de programe,care au contribuit la dezvoltarea orasului nostru. Cu suflet si dedicare lucruri mici si neinsemnate s-au transformat in pietre de temelie. Cu aceasta insufletire sa ne gaseasca si anul ce urmeaza!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img