More


  FOTO. Regal de colinde al Coralei Armonia din Constanța, la catedrala Adormirea Maicii Domnului

  - Advertisement -

  Bucuria sărbătorii Nașterii Domnului Isus Hristos are o unicitate aparte în Biserica Ortodoxă Română. An de an, mult-așteptatul eveniment este celebrat prin manifestări deosebite și concerte de colinde peste tot în lume unde există comunități de creștini. Așa s-a întâmplat și la catedrala Adormirea Maicii Domnului din municipiul Satu Mare, miercuri, 4 decembrie, când Corala Bărbătească Armonia din Constanța a oferit un adevărat regal de colinde.

  Programul a început înainte de concertul propriu-zis, de la ora 17, cu rânduiala Paraclisului Maicii Domnului, care a durat aproximativ o oră. La slujbă au fost prezenți Preasfințitul Timotei Sătmăreanul, diaconul Gherasim și cei doi preoți ai bisericii, Boloș Cristian și Radu Șimonca. În deschiderea concertului a vorbit Preasfințitul Timotei Sătmăreanul, după care părintele Cristian Boloș a adresat câteva cuvinte de bun venit.

  Apoi, pentru o biserică arhiplină, cei 20 de coriști – dirijați de către arhidiaconul Lect. Univ. Dr. Ion Iulian Dumitru – timp de peste 90 de minute – au interpretat o gamă variată de colinde, atât cunoscute, tradiționale, cât și mai puțin cunoscute, în limba română și limba engleză. Colindele au fost armonizate extraordinar și în același timp au păstrat liniile melodice originale, astfel încât să fie cântate cât mai fidel.

  Corala Armonia din Constanța a adus astfel prin colind vestea nașterii Domnului Isus Hristos și în municipiul Satu Mare, întreaga atmosferă muzicală magică fiind completată și de bradul împodobit din biserică sau zăpada de afară. Soliștii au avut o prestație deosebită, acustica bisericii – impecabilă – iar în încheierea concertului Preasfințitul Timotei a adus mulțumiri. Corala Armonia va continua șirul acestor concerte și în alte localități din împrejurimi precum Târgu Lăpuș, Baia Mare, Negrești, Ardusad.

  Rareș Jucan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img