More


  FOTO/VIDEO. JURĂMÂNT. Prefect NOU la Satu Mare. Radu Bud, INSTALAT în funcție

  =

  Județul Satu Mare are, începând de sâmbătă după-amiază un prefect nou, de facto. Numit de Guvernul Orban, fostul, iar acum actualul prefect, Radu Bud, a fost instalat sâmbătă în funcție, în prezenţa ministrului transporturilor, infrastructurii şi comunicaţiilor – Lucian Bode, a fostului prefect, Darius Filip, a subprefectului Tamas Altfatter, a reprezentanţilor autorităţilor administraţiei publice locale şi a serviciilor publice deconcentrate din judeţ.

  Jurământ cu mâna pe Biblie și pe Constituție

  Ceremonia , care a avut loc în sala de ședințe a Consiliului Local Satu Mare, a debutat cu intonarea Imnului de Stat al României. În continuare, ministrul Lucian Bode, a dat citire ordinelor de eliberare de funcție a prefectului Darius Filip, respectiv de numire în funcție a prefectului Radu Bud.

  Apoi, cu întreaga asistență în picioare, prefectul Radu Bud a depus jurământul de credinţă.

  În continuare, fostul prefect Darius Filip a mulțumit tuturor pentru buna colaborare, i-a urat succes noului, care de fapt este mai vechiul prefect, Radu Bud, care se află la al treilea său mandat, urându-i totodată ca, anul viitor, Instituția Prefectului să se mute în casă nouă.

  Radu Bud: ”Este o onoare să reprezint cetățenii și județul Satu Mare”

  Apoi cel care a luat cuvântul a fost prefectul Radu Bud, care a spus că, deși se află la cel de-al treilea său mandat, este o onoare pentru ele să ocupe această funcție. Totodată, a transmis și un mesaj șefilor de instituții deconcentrate din județ.

  “Este o onoare extraordinară să pot să reprezint cetăţenii judeţului Satu Mare în relaţia cu Guvernului României şi în acelaşi timp să contribui la implementarea politicilor naţionale în judeţul nostru!

  Eu personal nu m-am schimbat, aş spune ba mai mult, aveţi uşile deschise şi cu siguranţă vom colabora foarte bine în continuare. La instituţiile deconcentrate probabil că va fi un pic de problemă pe viitor fiindcă am observat în ultima vreme că există o impresie generală că nu suntem suficient de bine văzuţi ca şi slujbaşi în faţa cetăţenilor. Aici trebuie să lucrăm, şi la modul în care ne facem profesonist treaba şi la imagine. Pentru că e vorba de imagine, mass media este foarte importantă fiindcă transparenţa ar trebui să fie maximă tocmai pentru ca să putem transpune şi transmite informaţii legate de modul în care se derulează programul guvernului către cetăţenii noştri”, a spus prefectul Radu Bud.

  La eveniment a fost prezent și președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, care și-a exprimat speranța că, la fel ca în anul 2016, când în prima lună a mandatului său, a reușit, împreună cu Radu Bud, prefect și la acea vreme, să repornească mari investiții locale, acesta să fie și acum un mesager util în relația cu Guvernul, pentru ca activitatea și planurile Consiliului Județean și ale primăriilor să fie cunoscute la București. Totodată, și-a exprimat speranța că mutarea sediului Prefecturii din Palatul Administrativ va semnala finalizarea clădirii noului sediu al Instituției Prefectului. Cu alte cuvinte, finalizarea cu succes a unei investiții guvernamentale de mari dimensiuni.

  Mesajul ministrului Lucian Bode

  Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, i-a transmis mulțumiri fostului prefect, Darius Filip, l-a felicitat pe noul prefect, Radu Bud, dar le-a transmis șefilor de instituții din județul Satu Mare să fie partenerii cetățenilor și să evite să se comporte ca șefi ai lor.

  „Vă rog să fiți partenerii celor care ne plătesc pe toți care suntem în serviciul public. Nu vă comportați ca și șefi ai lor, sunteți și suntem în slujba cetățenilor cu toții”, a mai spus ministrul.

  La sfârșit, toți cei prezenți la ceremonie au ciocnit o cupă de șampanie în cinstea numirii noului prefect al județului Satu Mare, Radu Bud, aflat la al treilea său mandat.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img