More


  Impozit de 500% pentru clădirile lăsate în paragină

  =

  Consilierii locali sătmăreni au decis, în ședința de ieri, aplicarea unui impozit de 500% pentru clădirile lăsate în paragină. Tot cu aceeași ocazie, aleșii Sătmarului au avut de dezbătut 30 de proiecte pe ordinea de zi, unele dintre ele de maximă importanță pentru oraș. Deoarece sistemul de vot electronic s-a defectat, consilierii au votat manual proiectele de hotărâre, adică prin ridicarea mâinii.

  Impozitate cu 500%, începând cu 1 ianuarie
  Clădirile din municipiul Satu Mare a căror fațadă nu este reabilitată, mai ales cele care reprezintă și un real pericol pentru cetățeni, vor fi impozitate cu 500% începând cu 1 ianuarie 2020. Proiectul de hotărâre a fost votat ieri, în cadrul ședinței Consiliului Local.

  ”Se aprobă tabelul privind contribuabilii și adresele clădirilor aflate în proprietatea acestora, la care se va aplica majorarea cu 500% a impozitului pe clădiri datorat, anexă la prezenta hotărâre. Prezenta hotărâre intră în vigoare la 01.01.2020”.

  Prin această măsură se urmăreşte punerea în valoare a patrimoniului imobiliar din centrul istoric şi nu numai.

  Prețul abonamentelor la parcări rămâne neschimbat
  Tot în ședința de ieri, consilierii municipali au decis ca valoarea rezervării locurilor de parcare, precum și cea a tichetelor să rămână aceeași și în 2020.
  Serviciul Public Administrația Domeniului Public nu va modifica tarifele pentru rezervarea locurilor de parcare din fața domiciliilor și nu va mări nici prețul pentru tichetele de parcare. Tariful pentru ridicarea autoturismelor va rămâne, de asemenea, neschimbat.

  Pasarela peste Someș, mai scumpă
  Consilierii locali au aprobat în ședința de ieri și noii indicatori privind pasarela pietonală și velo de peste râul Someș. Valoarea inițială a investiției era de 15,85 milioane de lei, fără TVA, dar după refacerea proiectului a rezultat o sumă totală de 25,5 milioane de lei. Durata de realizare a investiției este de 16 luni, respectiv 4 luni de proiectare și 12 luni de execuție.

  De asemenea, consilierii locali sătmăreni au aprobat și proiectul de hotărâre potrivit căruia Episcopia Romano-Catolică Satu Mare va transforma fostul lac Pescăruș într-un complex de blocuri a câte patru și cinci etaje, terenuri de sport şi zone verzi.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img