More


  ÎNGRIJORĂTOR Sătmarul, sub ASEDIUL MILOGILOR. Sute de cerșetori, RIDICAȚI de polițiștii locali

  =

  Municipiul Satu Mare a devenit, în ultima vreme, un soi de ”El Dorado” al cerșetorilor. Și asta se poate vedea și cu ochiul liber. În zona mall-urilor, a supermarchet-urilor, a piețelor dar și pe străzile centrale, sătmărenii sunt agasați zilnic și cu insistență de acești milogi. Doar în ultimele șase luni, polițiștii sătmăreni au ridicat de pe străzile Sătmarului sute de cerșetori. Aproape jumătate dintre ei nu sunt din județul Satu Mare.

  Peste 200 de cerșetori, ridicați de pe stradă

  Pe parcursul a șase luni de zile, adică în intervalul iunie – noiembrie, polițiștii locali sătmăreni au ridicat, și pe o bună parte dintre ei și amendat, aproape 210 cerșetori, în marea lor majoritate femei cu copii, unele cu copii în brațe.

  Așa cum era de așteptat, cei mai mulți cerșetori au fost depistat în luna august, atunci când cei din diaspora s-au întors acasă. În luna respectivă, pe raza municipiului Satu Mare au fost depistați 43 de cerșetori.

  Pe locul secund se află luna septembrie, cu 38 de cerșetori ridicați de polițiștii locali, urmat apoi de octombrie – 35, noiembrie – 34, iulie – 31 și iunie – 28.

  Zona centrelor comerciale, pline stup

  Așa cum era de așteptat, zona marilor centre comerciale au fost, și rămân în continuare, ținta predilectă a milogilor. Zona mall-ului NEPI, zona Auchan, Piața Mare și Piața Someș, au fost principalele zone unde au fost depistați cerșetori.

  De asemenea, milogi au mai fost întâlniți și în zonele centrale ale orașului, dar și pe lângă biserici în zilele de duminică și de sărbători.

  Sălajul, principalul furnizori de cerșetori ”stranieri”

  Dintre cerșetorii prinși, doar cel mult jumătate sunt originari din județul Satu Mare. Aceștia provin din zona Ambud – Petin – Apateu, dar și din zona Tășnadului.

  Cealaltă jumătate sunt ”stranieri”. Majoritatea dintre milogii ”stranieri” provin din județul Sălaj. Din aproape tot județul. Mai ajung în Satu Mare și cerșetori din Bihor (zona Săcuieni – Tarcea – Diosig).

  Fiți cu ochii-n patru

  Sătmărenilor li se recomandă să fie cu ochii în patru când se duc la cumpărături pentru că în această perioadă, numărul cerșetorilor va crește direct proporțional cu numărul celor care frecventează centrele comerciale și piețele.

  Este foarte important să se știe faptul că, de obicei, acești milogi cerșesc, dar nu scapă ocazia ca într-o fracțiune de secundă să se transforme în hoți.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img