More

    Maria Petca Poptean își lansează o carte de amintiri

    Indiscutabil, Maria Petca Poptean este una din vocile remarcabile ale melosului oșenesc, fiind supranumită ”Privighetoarea Oașului”. De-a lungul unei vieți întregi, artista a adunat cântece, amintiri, emoții și o trăire superioară, pe care a investit-o cu atributul exemplarității.
    Toate aceste gânduri au fost adunate între coperțile unui volum, în care Maria vorbește despre drumul ei prin viață și prin cântec, cu povestiri și imagini mirabile, iar o bună parte din carte este cea scrisă de prietenii și colegii ei întru frumoasă trăire, care au doar cuvinte admirative la adresa ei.
    Joi 12 decembrie 2019, ora 15:00, la Muzeul Județean Satu Mare va avea loc lansarea cărții sale ”Maria Petca Poptean – Privighetoarea Oașului” apărută la editura ”Ecou Transilvan” din Cluj Napoca, sub egida Consiliului Județean Satu Mare și a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale. Despre carte vor vorbi îngrijitorii acesteia, Felician Pop și Mihaela Grigorean, precum și Remus Vârnav.
    Sunt așteptați toți iubitorii folclorului oșenesc autentic.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE